Çatak'ta Olaylar Şiddetlendi

Van’ın Çatak ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grup, sokak ve caddelerde lastik yaktı, çöp konteynerleriyle barikat kurarken polis, zırhlı araçlardan eylemcilere, “Eylemci grup lütfen yapmayın, masum insanlar var lütfen zarar vermeyelim” diye anons yaptı.

IŞİD'in Kobani'ye saldırmasının ardından 4 gündür Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi Van’ın Çatak ilçesinde de protesto eylemleri devam ediyor. Eylemlerde göstericiler, sokak ve caddelerde lastik yakarak, çöp konteynerlerinden barikat kurdu. Göstericilerle ve güvenlik önlemi alan polis ekipleri arasında kalan vatandaşlar için zırhlı polis araçlarından eylemci gruba yönelik anons yapıldı. Vatandaşların olaylardan zarar görmemesi için yapılan anonsta, "Eylemci grup, lütfen yapmayın, masum insanlar var. Lütfen zarar vermeyelim, yaptığınız eylem kanun dışıdır. Sadece Çatak halkına zarar veriyorsunuz. Lütfen yolu açın. Aksi halde güç kullanmak zorunda kalacağız” şeklinde uyarılarda bulundu. Göstericiler mahalle aralarına gruplar halinde evlerin arkalarına saklanarak polise molotof taş ve şişeler ile saldırdı. Polis eylemcilere biber gazı atarak müdahale etti.
Hasta almak için yola çıkan ambulans göstericiler tarafından izin verilmeyince Çatak Devlet Hastanesi’ne dönmek zorunda kalırken, atılan taşlardan dolayı ambulansın camı kırıldı. Olaylar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Bakmadan Geçme