Çatak'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

Van’ın Çatak İlçe Müftülüğü tarafından 2013 yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bir dizi etkinliklerle kutlandı.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl ekim ayının ilk haftasında tüm ülke genelinde değişik etkinlik ve faaliyetlerle kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”, Çatak İlçe Müftülüğü tarafından kamu kurumu ziyaretleri, kan bağışı kampanyası, mevlid merasimi, konferans ve Kur’an Kursu açılış programlarının bulunduğu bir dizi etkinliklerle kutlandı. Çatak İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kutlama programları din görevlilerinin Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Belediye Başkanı Emin Babur ve diğer daire amirlerini ziyaret etmesiyle başladı. Kutlama programları, İlçe Müftülüğü ve Van Kızılay Kan Merkezi organizesinde “Kanım Benim, Canım Senin” sloganıyla din görevlileri ve halka yönelik olarak kan bağışı kampanyasıyla devam etti. Yoğun bir katılımın olduğu kan bağışı kampanyasına din görevlilerinin yanı sıra vatandaşlar da yakın ilgi gösterdiler.
Çatak İlçe Müftülüğü tarafından hafta içerisinde düzenlenen programlar, “Cami, Kadın ve Aile” konulu konferansla devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, camilerin bir şehrin kalbi ve cazibe merkezi mesabesinde olduğunu vurgulayarak ortak kullanım alanı olması gereken bu mabetlere ulaşımdaki engelleri kaldırmamız gerektiğini vurguladı. Müftü Kılıç, “Allah’ın kadın kullarını, Allah’ın mescitlerinden alıkoymayın nebevi davetini alan kadınların camilere herhangi bir kısıtlama ve engellemeye maruz kalmadan rahatlıkla ulaşmaları gerekmektedir. İslam kültür ve medeniyetinde kadınların da cemaate devam etmeleri hoş görülmüş özellikle Cuma ve bayram namazlarına iştirak etmeleri güzel karşılanmıştır. Bu vesileyle kadın cemaatimizin mescitlerden azami ölçüde istifade etmeleri hususunda gerekli gayreti göstermeli ve bu konuda toplumda bir farkındalık oluşturmalıyız” dedi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fudayl Erkoç ise, camilerin cemaatle mana kazanacağını ve cemaat olgusunda kadın-erkek ayrımının söz konusu olmadığını vurguladı. Erkoç, “Cami merkezli bir hayat tarzı ve cami eksenli bir ilim, irfan ve hikmet metodu İslam medeniyetinin asli unsurlarındandır. Bizler kadın-erkek aynı kubbe altında cemaat olgusuyla hareket edip camilerin inşa ettiği yüksek ahlak sahibi örnek şahsiyetleri rehber edinmeli, cami, kadın ve aile buluşmasında aktif rol almalıyız. Camiyi yaşamın odak noktası konumuna getirmeli ve cemaat üzerinde rahmet olduğunu unutmamalıyız” dedi.


Çatak Müftülüğü tarafında düzenlenen konferans programı, Cami ve Kur’an kurslarının yapım, onarım ve tadilatında emeği geçen esnaf, din görevlileri, muhtar ve hayırsever vatandaşlara plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.

Bakmadan Geçme