Çarpıcı araştırma: D vitamini Covid'den korumuyor

Kanada'da yapılan bir araştırma koronavirüse karşı önerilen D vitaminin, virüs üzerinde hiç bir etkisinin olmadığını ortaya çıkardı. Uzmanlar koronavirüsten hayatını kaybeden hastalarda D vitamini eksikliği görüldüğünü iddia ederek bağışıklığı güçlendirmek için D vitamini öneriyordu.

Koronavirüs salgını süresince çoğu bilim adamı, D vitamini alınmasının insanların hastalığa yakalanması ya da hastalıktan ölmesini önleyeceğini ifade etmişti.

KORUMA SAĞLAMIYOR

Kanada’nın Quebec eyaletinde McGill Üniversitesi’ndeki araştırmada ise D vitamininin Covid-19’a karşı koruma sağlamadığı ifade edildi.

11 ülkede Covid-19 teşhisi konulmuş  4.134 kişi İle hastalığa yakalanmamış 1.284.876 kişi üzerinde yapılan araştırmada ezber bozan sonuçlar ortaya çıktı.

VİRÜSE YAKALANMAYA ETKİ ETMİYOR

Araştırmacılara göre, virüse yakalanma konusunda vücutta D vitamini seviyesinin yüksek ya da az olması arasında fark yok.

Üniversitede bulaşıcı hastalıklar ve tıbbi mikrobiyoloji dalında öğretim görevlisi Dr Guillaume Butler-Laporte, D vitamini düzeyi yüksek hastaların enfeksiyonu ağır geçirmeleri veya hastanelik olma ihtimalinin de daha az olmadığını ifade etti.

Türkiye Gazetesi

 

Bakmadan Geçme