Camuşcu: Van MHP ile ayrı bir sayfa açacak

Milliyetçi Hareket Partisi Van Milletvekili Adayı Yavuz Selim Camuşcu MHP'nin Van'da sürpriz yapacağını, seçim akşamı tüm Türkiye'nin Van'ı konuşacağını, Van'ın bu seçimde MHP ile ayrı bir sayfa açacağını söyledi.

İlhan Siyahtaş

Seçimlere kısa bir süre kala seçim çalışmalarını yoğunlaştıran MHP Van'da sürpriz yapma iddiasında.  Milliyetçi Hareket Partisi Van Milletvekili Adayı Yavuz Selim Camuşcu seçim sürecini ve öngörüsünü gazetemize değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkiye genelinde büyük yükseliş göstermesini beklediklerini belirten Yavuz Selim Camuşcu, "Türkiye genelinde ve Van'da 7 Haziran günü seçime katılım oranının geçmiş seçimlere göre yüksek olmasını bekliyoruz. Van'da oy kullanmayan 100 bin kişi var, bu 100 bin kişinin büyük bir çoğunluğu AK Parti ve HDP'ye oy vermek istemiyor.  Van'da bu denli yüksek oranda oy kullanılmaması bundan kaynaklanıyor. Biz bu seçimde güçlü Vanlı milletvekili aday listesiyle alternatif olarak seçime katıldık. Kararsız kesiminde oyunu alacağımıza inanıyoruz" dedi. 

"Van'dan bir milletvekili çıkaracağız"

MHP Van Milletvekili Adayı Yavuz Selim Camuşçu  "Biz MHP'ye oy verin demiyoruz. Biz sadece huzur için kime oy vermeniz gerekiyorsa, size layık kimse ona oy verin diyoruz. Seçmenler bu yaklaşımımızdan dolayı bize çok güzel bakıyor. Seçmenin gösterdiği sıcak yaklaşımının yarısı sandığa yansırsa Van'da rekor kırabilecek bir oy oranı alırız. HDP'nin barajı geçip geçmemesini dikkate almadan kendi gücümüz ve oylarımızla MHP olarak Van'dan bir milletvekili çıkaracağız. Bizler bunu başaracağız. Eğer ki HDP baraja takılırsa dağılan oy oranına göre bu sayı artacaktır. Van'da MHP olarak büyük bir sürpriz yapabiliriz. Tüm Türkiye'nin bu konuda Van'ı konuşacağına inanıyoruz.  Türkiye geneline baktığımızda MHP'nin yükselişte olduğunu söyleyebiliriz. Van bu seçimlerde MHP ile ayrı bir sayfa açacaktır. Van 'da halkın içinden adaylar gösterdik. Samimi ve güvenilir Van'ı bilen tanıyan adaylarımız var. Diğer siyasi partilerin adaylarına baktığımızda Van halkına hitap edecek adaylar değiller. Bir tane Vanlı adayları yok Ak Parti'ye baktığımızda Vanlı profili olan adayları yok. HDP parti olarak aday profiline pek bakmıyor, öyle bir sorunu da yok. Ak Parti'ye baktığımızda ise özellikle Van'ın yerli ailelerini hiçbir şekilde dikkate almadılar. Ak Parti Van'da yerli aileleri hemen hemen  her seçim dışladı" diye konuştu.

"Bütün adayları kardeş olarak görüyoruz"

Seçim çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, geçmiş dönemlerdeki seçimlere bakıldığında bu seçimin heyecansız geçtiğini kaydeden Camuşçu,  seçim çalışmalarında herhangi bir sorun yaşamadıklarını, huzur içinde bir süreç geçirdiklerini belirterek," Kimse seçim süreci üzerinden mağdur edebiyatı yapmasın. Diğer seçimlere göre huzurlu bir seçim dönemi geçirdik. Bütün adayları kardeş olarak görüyoruz. Çalışmalarımız başladığı ilk günden buyana Van'da herhangi bir problemle karşılaşmadık. Vatandaşın sandıkta vereceği demokratik karar saygılıyız. Seçimlerin ülkemize milletimize hayırlı uğrulu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme