ÇALDIRAN'DA KADINA ŞİDDET KONFERANSI

Van’ın Çaldıran ilçesinde aile içi şiddetin konu alındığı bir konferans düzenlendi.
Çaldıran Kardelen Kadın Derneği tarafından düzenlenen konferansa katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Uzman Sema Sancak konuşmacı olarak katıldı. Çaldıran Kaymakamlığı Kadın Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansı yaklaşık 30 kadın dinledi. Uzman Uzman Sema Sancak, şiddetin çeşitlerinden, devletin şiddete ve aile içi şiddete bakış açısından, şiddete uğrayan kadınların izlemesi gereken yollardan ve kadınların şiddete maruz kaldığında haklarının neler olduğundan bahsetti. Sema Sancak konuşmasının ardından toplantıya katılan kadınlardan gelen sorulara cevap verdi. Kadınların toplum içerisindeki statüleri, ailede kadının rolü ve Çaldıran’’daki kadınlarının yaşadığı sıkıntılarında konuşulduğu toplantı yaklaşık bir saat sürdü.
Çaldıran Kaymakamlığı tarafından 1-2 Mart 2011 tarihlerinde Van’da düzenlenen 1. Yerel Çaldıran Çalıştayı’nın İstihdam ve Ekonomik Kalkınma Komisyonu’nda da aktif olarak görev alan Sancak, çalıştay sonrası Çaldıran’ da yapılan faaliyetleri ve projeleri gezerek çalıştayın amacına ulaşmasından duyduğu mutluluğu belirtti.
Toplantının ardından Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar tarafından katılımcı bayanlara yemek ikram edildi. Önümüzdeki hafta yine Çaldıran Kaymakamlığı Kadın Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıda ise ‘Kadın Hakları’ konusunun işleneceği belirtildi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme