ÇALDIRAN'DA DEV PROJE İMZALANDI

Van’ın Çaldıran ilçesinde “Kaz Gölünün Korunması ve Turizme Kazandırılması” adlı proje kapsamında 1 milyon 107 bin 302 TL’lik dev proje imzalandı.
30 Mart 2013 tarihinde “Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı” kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan “Kaz Gölünün Korunması ve Turizme Kazandırılması” adlı projenin 13 Mayıs 2013 tarihinde DAKA Yönetim Kurulu kararı ile destek almaya hak kazandı. Projenin kabul olmasıyla birlikte Çaldıran Kaymakamlığı Gençlik Eğitim Merkezi Kokteyl ve Sergi Salonunda imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Proje Danışmanı Doç. Dr. Şenol Güzel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Bölge Müdürlüğünden Ercan Özcan ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kaymakam Dündar, Çaldıran 1.Yerel Kalkınma Çalıştayı hakkında bilgi verdi. Dündar, konuşmasında şunları söyledi: ”Çaldıranda göreve başladığım dönemde sorunların tespiti ve çözüm yollarının daha hızlı ve verimli bir biçimde hayata geçirilmesi adına gerçekleştirdiğimiz Çaldıran 1.Yerel Kalkınma Çalıştayı neticesinde tespit ettiğimiz 172 sorunun 103 tanesinin son üç yıl içerisinde çözüme kavuşturulmuştur. Bu başarı bizlere kalkınmanın merkezde planlanıp yerelde uygulanması anlayışının sorunların çözümünde yeterli olmadığını, bayrak düştüğü yerden kalkar felsefesiyle sorunların yerelde çözümünün kalkınmaya ivme kazandırdığını ve elde edilen sosyo ekonomik kazanımların halk tarafından daha çok benimsendiğini göstermiştir” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, böylesi bir projenin sadece Çaldıran ilçesinin sosyo ekonomik yapısına katkı yapmayacağını, aynı zamanda Van’ın ve bölgenin kalkınmasında itici bir fonksiyon üstleneceğini belirtti. Prof. Dr. Mustafa Sarı Çaldıran 1.Yerel Kalkınma Çalıştayı fikrini duyduğunda heyecanlandığını ancak bugün çalıştayın neticesinde tespit edilen 172 sorunun 103 tanesinin son üç yıl içerisinde çözüme kavuşturulmuş olmasının heyecanını katladığını belirtti.
DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci ise, Çaldıran’a sadece bir imza töreni amacıyla geldiğini düşündüğünü ancak, buradaki heyecanı gördüğünde yanıldığını belirtti. Demirci, DAKA olarak ‘Kaz Gölünün Korunması ve Turizme Kazandırılması Projesi’ne destek vererek Çaldıran ilçesi özelinde Van ilinin ve bölgenin kalkınmasına katkı sunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Ardından Kaymakam Dündar ve beraberindeki heyet projenin hayat bulacağı Kaz Gölü mevkiine hareket etti. Burada Proje Danışmanı Doç. Dr. Şenol Güzel ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Bölge Müdürlüğünden Orman Mühendisi Ercan Özcan tarafından hazırlanan kroki üzerinden proje hakkında bilgi verildi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme