Çaldıran Belediyesi Makine Parkını Güçlendirdi

Sinan Çınarcı/ Vansesi Çaldıran
Çaldıran Belediyesi 1 Vakkumlu Çöp Temizleme Aracı, 1 Ambulans satın alarak filosunda bulunan araç sayısını  30'a çıkardı. İlçeye getirilen yeni araçlar ilçe merkezinde tur atarak, korna çalarak vatandaşları selamladı. Halkın ilgi ve heyecanla izlediği tanıtım sonrası belediye binası önüne çekilen araçlar, trafik işlemleri sonrası hizmet vermeye başlayacak.
Belediye başkanı olarak göreve seçildiği 2004 yılında belediye'nin araç parkında birkaç hurda yığınının dışında hizmet verecek araç olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Ferman Yıldırım şu anda 30 araç filosuyla Van'da ilçe belediyeleri arasında en güçlü makine parkına sahip belediye olduklarını belirtti.
Başkan Yıldırım, '' 2004 yılından bu yana düzenli olarak her yıl 3-4 adet araç satın aldık. Araçları ilçemizde hizmet önceliği ve ihtiyacımıza göre satın aldık. Göreve geldiğimizde çevre ilçelerden araç istiyorduk. Örneğin Basınç aracımız olmadığı için ilçemizde kanalizasyon tıkanmalarında sürekli çevre ilçelerden araç istemek zorunda kalıyorduk. Bu gün artık Çaldıran Belediyesinin araç konusunda hiçbir sıkıntısı yoktur.  Çevre ilçeler bizi arayıp araç istiyorlar. Yeni aldığımız Vakkumlu Çöp Temizleme Aracı ve Ambulans ilçemizin ihtiyaç duyduğu alanda eksikliğini giderecektir. Özellikle çöp toplamada çok büyük sıkıntılar çekiyorduk.  Vakumlu aracımız sayesinde bu sıkıntının da üstesinden geleceğiz. İki araç halkımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Bakmadan Geçme