Büyükşehir'de Abdullah Çalım dönemi…

Van Büyükşehir Belediyespor, yaptığı olağanüstü kongre ile yeni yönetimini belirledi. Abdullah Çalım başkanlığındaki yeni yönetimde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da yer aldı.

Van Büyükşehir Belediyespor’da olağanüstü kongre sonucu yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan olağanüstü toplantıda açılış ve yoklama yapıldı. Daha sonra divan heyeti oluşturuldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yalçın Özdemir’in divan başkanlığı yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ardından Kulüp Başkanı Öner Yiğit, yönetim ve mali raporlarını okunup ibra edildi.

Denetim ve disiplin raporlarının okunmasının ardından seçimlere gidildi.

Kongrenin açılışında konuşan Kulüp Başkanı Öner Yiğit, 23 Ocak 2016 tarihinde yapılan olağan kongre ile göreve geldiklerini ve yaklaşık 1.5 yıllık süre içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Yiğit, kulüpte toplamda 28 futbolcunun olduğunu, 12 sporcunun bölgenin çocuklarından oluştuğunu söyleyerek, alt yapıdan da takımların bulunduğunu anlattı.

Van Büyükşehir Belediyespor’un A Takımı’nın yanı sıra; İkinci Ligde kadın futbol takımı ile kadın voleybol takımlarının da olduğunu ifade eden Yiğit, göreve gelmeden önce Büyükşehir Tesisleri’nin sıkıntılı bir durumda olduğunu, ama yapılan çalışmalarla birçok yenilik gerçekleştirdiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yiğit, görevde olduğu süre zarfında kendilerine destek olan Van Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Bekir Kaya’ya da şükranlarını sundu.

Daha sonra  açık oylama ile tek liste halinde yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri belirlendi.

Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdullah Çalım, Nevzat İnanç, Ali Çoban, Abdullah Arvas, Enver Azbay, Serkan Kahraman, Erdal Özşener, Mustafa Unutma, Ramazan Kıvanç, Faruk Yergin ve Fatih Sevinç’den oluştu.

Denetim Kurulu Üyeleri ise Mesut Uysal, Ebubekir Şahin ve Erdal Arpa’dan oluştu.

Disiplin Kurulu Üyeliklerine ise Av. Güven Yarımbatman, Fatih Akdeniz ve Engin Kürekçi seçildi.

  Seçimlerin ardından söz alan Yeni Başkan Abdullah Çalım, Belediyespor kulübünü kuranlara teşekkür ederek, “Hayatta olanları minnetle anıyoruz, hayatta olmayanları da rahmetle anıyorum. ‘Ben’ değil, ‘Biz’ olalım, kardeş olalım. Yıllarca Van’ımızın sembolü olan Van Kalesi, Van Gölü, Van Kedisi, Muradiye Şelalesi, Van Kahvaltısı ve Vanspor ile anılmaktaydık. Ama bunlardan Vanspor’u maalesef kaybettik. Temeli sağlam olmayan yapı yıkılır. Vanspor da temeli sağlam olmadığı için göçtü gitti. Bunun tekrar hayata geçirilmesi için futbol severlerle bir araya geldik. İskele Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik atıl durumda olan bir yerde spor tesisi kurduk. İmkanlar çerçevesinde bunu Van Gençliği’ne armağan ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediyespor’u daha sonraki süreçte profesyonel lige çıkardık. Rengini Kırmızı-Siyah, ismini de Belediye Vanspor yaptık. Bu takım üçüncü lige çıktığında ilk demecim, ‘Efsane geri döndü’ şeklinde olmuştu. İnşallah önümüzdeki süreçte bu takımı layık olduğu yere getirmek için çabalayacağız. 10 yıl aktif olarak ayrı kaldığım bu kulübe yeniden dönmemde, başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapılanlar için teşekkür ediyorum. Kongrenin yeniden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın da söz alarak yeni ve eski yönetime teşekkür etti.

Bakmadan Geçme