Büyükşehir Belediyesi Temizlik Kampanyası Başlattı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yürüttüğü temizlik kampanyalarına devam ediyor.

Yıl içerisindeki onuncu temizlik kampanyasını Sempaş İlköğretim Okulu ile birlikte gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kampanyalarına yıl boyunca devam edecek. Çöp poşetlerini ellerine alarak çöp toplayan öğrencilere mahalle sakinleri de destek verdi. Mahallede yaşayan vatandaşların evlerine giden okul yöneticileri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları, çöpleri çöp bidonlarına atmaları konusunda uyarıda bulundu. Dünya Çevre Günü nedeniyle öğrencilerde temiz bir çevre bilinci oluşturmak için böyle bir kampanya yaptıklarını aktaran Sempaş İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Pınaroğlu, "Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedik, onlarda desteklerini bizden esirgemediler. Bu vesileyle hem öğrencilerimizin öz güveni gelişecek hem de çevre bilinci gelişmiş olacak. Belediyemizin bize sağladığı destekten dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Temizlik İşleri Müdürü İrfan Kaval ise, temizlik konusuna duyarlı okul yönetimlerinin kendilerinden istedikleri destekleri geri çevirmediklerini ve her türlü katkıyı yaptıklarını aktararak, "İlk kampanyamızı Tuşba İlköğretim Okulu’nda başlattık. Bu temizlik çalışması Sempaş İlköğretim Okulu’nun isteği doğrultusunda gerçekleştirildi. Bunun için kendilerine teşekkür ederiz. Yapılan temizlik kampanyalarıyla insanların çevre duyarlılığını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kampanyalarımız bundan sonra da devam edecektir" dedi.
Okul çevresinde bulunan cadde ve sokaklarda yapılan temizlik kampanyasında onlarca poşet çöp toplanarak çöp istasyonunda imha edildi.

Bakmadan Geçme