Büyükşehir Belediyesi Soma'ya Heyet Gönderecek

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayınlarken, orada incelemelerde bulunmak üzere de bir komisyon oluşturulmasına karar verdi.

Van Büyükşehir Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantısının 3’cü gününde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan faciayı gündemine aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, yaşamını yitiren madenciler için Fatiha okuyarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından bir açıklama yapan Van Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Cahit Bozbay, bu kazaların kaza olmaktan çıktığını ve birer cinayete dönüştüğünü söyledi. Bozbay, " Eş başkanlarımız açıklama yaparak Van Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtiler. Biz de meclis olarak Soma halkının yanında olduğumuzu, acılarını paylaştığımızı ve her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.
Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız ve Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler’in ardından bir konuşma yapan AK Parti meclis üyesi Yılmaz Kılıç, "Yaşanan bu olay sonrası Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bekir Kaya’nın açıklamasından dolayı teşekkür ediyorum, kendisini takdir ediyorum. Yaşanan bu olayda soruşturma yapılıyor. Bu olayda ihmali olanların cezalandırılmasını biz de bekliyoruz. Bunun üzerinden hükümete yüklenmek, siyaset üretmek bana göre yanlış bir şey. Umuyorum ki bu olayda ihmali olanların açığa çıkacaktır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Van Büyükşehir Belediye Meclisi, Soma ilçesine giderek incelemelerde bulunacak bir komisyon kurulmasına karar verdi.

Bakmadan Geçme