Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu’ndan Ziyaretler

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu üyeleri VASKİ, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Rojin Kadın Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu üyeleri; VASKİ, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde kadın çalışanlarla bir araya gelerek; kadın kurulunun kuruluş amacını, kadınlar için yapılmak istenenleri anlattı. Kurul adına konuşan Özlem Özgüner, yaşanan sorunlara ilişkin ortaklaşabilmeyi ve ortak çözüm oluşuturmayı hedefledikleri için bir araya geldiklerini söyledi. Özgüner, belediyede çalışan kadın personel sayısının erkek çalışanlara göre az olduğunu, fakat azımsanmayacak derecede daha nitelikli, daha heyecanlı, daha umutlu bir kadın sayısına sahip olduklarını dile getirdi.
İlk toplantının bir tanışma toplantısı olduğunu ifade eden Özgüner, tanışmayla beraber kadın çalışanların taleplerini, eleştirilerini ve sorunlarını da dinlemeye ve ortaklaşmaya geldiklerini söyledi. Özgüner, oluşturulan kurulun 12 kişiden oluştuğunu, seçilen kurul üyelerinin kadın çalışanları altı ay temsil edeceklerini belirterek, temsil ettikleri birimlerin sorunlarını kurula taşımaya ve çözüm noktasında ortaklaşmaya yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından ikram edilen çaylar içilerek sohbet edildi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Sevgi Özdinç ise, "Birbirimizin sesine ses olalım. Burada bulunma amacımız ortaklaşmak. Neler yapabiliriz? Öncelikle sorunlarımız neler? Bunlara nasıl çözümler bulabiliriz? Kadın sayımız çok fazla değil. Ama az olan sayımızla çok büyük şeyler yapabiliriz. Zaten hepimiz bulunduğumuz yerde çok büyük şeyler yapıyoruz. Bu göz ardı edilmeyecek bir durumdur. Bireysel olarak yaptığımız şeyleri bir araya getirerek, çalışmalar yapacağız" dedi.

Bakmadan Geçme