'BUGÜNDEN SONRASI BAHARDIR'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Suriye'de özerkliğini ilan eden Kürt Konseyi'ni saygıyla selamladığını söyledi.
Tuyad-Der Van Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen "Abdullah Öcalan'a özgürlük" yürüyüşüne Özdal Üçer, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah ile bazı partililer katıldı. BDP'nin faaliyet gösterdiği Müze Sokak'taki çadırın önünden Sanat Sokağı'na kadar yürüyerek çeşitli sloganlar atan grup, 'Sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridi kınıyoruz, özgürlüğünü istiyor' yazılı pankart açtı.
Burada bir konuşma yapan Özdal Üçer, Suriye'de özerkliğini ilan eden Kürt Konseyi'ni saygıyla selamladığını söyledi. Üçer, "Yaşasın özgür, özerk Kürdistan. Türkiye tanımasa da, Birleşmiş Milletler (BM) tanımasa da, tarih bunu böyle yazsın. Milyonlarca Kürt halkı nasıl ki güney federal Kürdistan halkını yüreğine basarak tanıdı, aynı şekilde Suriye'de özerkliğini ilan etmiş özerk Kürdistan'ı da bütün dünyaya inat tanıyor. Bugünden sonrası da Kürtlerin baharıdır. 4 parça Kürdistan'da, dünyanın her yerinde Kürtlerin adı özgürlükle anılacaktır. Barışa, özgürlüğe, kardeşliğe dair güçlü projeleri olan Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ile birlikte bütün siyasi tutsakların serbest bırakılmasını da talep ediyoruz" dedi.
Özdal Üçer'in Oslo'daki görüşmelerin de devam etmesini istediği konuşmasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra yürüyerek BDP çadırına geçti.

Bakmadan Geçme