BU GALİBİYET SAVUNMAYA YAZAR

Rıdvan Can yazdı...

Hafta sonu Atatürk Şehir Stadyumunda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Vanspor ikinci yarısı ise Kırşehir'in güzel futboluna şahit olduk.

Vanspor saha ve seyirci avantajıyla çıktığı zorlu maçta ilk yarı; düşüncesini sahaya yansıtan ve istediği sonucu tabelaya yazdıran taraf olurken, ikinci yarı ise roller değişti. İlk yarıya nazaran ikinci yarıya iyi başlayan ve etkili olan taraf Kırşehir oldu. 

İki takımı da tebrik ediyorum.

BU GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VARDI

Gerçekten son derece önemli bir galibiyet aldık.

Bu maç bize şunu gösterdi rakibin durumu ve konumu ne olursa olsun her maç zordur. Kolay maç yoktur.

İşte öyle bir maç oynadık.

Alınan galibiyet çok değerlidir. Çünkü geçen haftayı Kocaelispor deplasmanında mağlubiyetle kapatan Kırmızı-siyahlılar açısından böylesi bir galibiyete ihtiyaç vardı. Bana göre bu galibiyette büyük pay savunmanın, Kırşehirspor’un ataklarını etkisiz hale getiren savunmaya yazar. Özellikle bu güzel galibiyette emeği geçen teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.

Maça gelecek olursak;

KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAĞINI DEMİŞTİM

Ligdeki konumu itibariyle  Kırşehir'in kolay lokma olmadığını arkadaşlarla sohbet ortamında konuşmuştuk ve ligin zor maçlarından birini oynayacağız demiştim...

Düşündüğümüz gibi çok zor bir müsabaka oldu.

Kupa yorugunu Kırşehir karşısında herkes Vanspor'un rahat kazanacağını bekliyordu. Fakat ikinci yarı Vanspor'un ortaya koyduğu kötü performans sonrası tersi bir sonuç çıkabilirdi. Özellikle ikinci yarının son bölümleri Vanspor adına kâbus gibi geçti. Aksine Kırşehir takımı biraz becerikli ve şanslı olmuş olsaydı sahadan üç puanla ayrılan taraf Vanspor değil, Kırşehir olurdu. Vanspor son yarım saatte, adeta skoru koruma içgüdüsüyle geriye çekildi. Ne kadar doğru bilemiyorum ama bu geri yaslanma bize pahalıya mal olabilirdi. Rakip biraz becerikli olmuş olsa bugün farklı konuşuyor olacaktık. Unutmayalım ki, her maçta şans yanımızda olmayabilir.

MİRAÇ KIRŞEHİR'E GEÇİT VERMEDİ

Sezonun en iyi performansını Kırşehir karşısında ortaya koyan Miraç Acer'e ayrı bir parantez açmak istiyorum;

Sezon başından beri ortaya koyduğu performansla takımın vazgeçilmezleri arasında yer alan Miraç Acer, Kırşehir galibiyetinde önemli rol oynadı diyebiliriz.

Tebrikler Miraç..

SERİK MAÇINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ

Sonuç olarak Vanspor zorda olsa bir maçı daha kazanmasını bildi. Ve play-off takibini sürdürüyor.  Evet, herşeye rağmen güzel bir galibiyetle haftayı geride bıraktık. Bu maçı unutup önümüze bakalım. Serik ligin iyi takımlarından zor bir müsabaka bizi bekliyor. İyi konsantre olmalıyız. Kırşehir karşısında ilk 45 dakikalık bölümde ortaya koyduğumuz futbolu Serik karşısında sergilediğimiz takdirde puanla döneceğimize inanıyorum. Bu duygu düşüncelerle hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Serikspor karşısında temsilcimiz Vanspora başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme