Bu adım kırılma noktası olacak

Van Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva: Van kahvaltısı çok önemli bir kültür.

Van’da 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirecek en kalabalık kahvaltı rekoru öncesi Van’ın en önemli dinamikleri İstanbul’a çıkartma yaptı.

Bedia BARAK/Vansesi İstanbul Temsilcisi

Barış, kardeşlik, hoşgörü çerçevesinde İstanbul Ticaret Odasında gerçekleştirilen programa, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Oda ve STK başkanlarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katılmıştı.

“HOŞGÖRÜ KAHVALTISI ADINI REKORA YAZDIRACAK”

Rekor denemesinin sadece resmi bir prosedür olduğunu açıklayan TSO Başkanı Necdet Takva, hoşgörü kahvaltısında bütün Türkiye’yi bir araya getireceklerini ve bu hoşgörü kahvaltısının imzasını Guinness rekorlar kitabına yazılacağını söyledi.

Takva, “Amerika’nın elinde bulunan Dünyanın en büyük kahvaltı sofrası 18 bin 941 kişilik rekor tek bir çeşit ile kırılmış. Amacımız sadece rekoru kırmak değil. Rekoru bu sayının çok daha fazlasıyla kıracağımıza inanıyoruz. Ama aynı zamanda, gelen misafirlerimize 22 çeşit Van’ın kendi ürünlerinden oluşan zengin bir kahvaltı sunacağız” diye konuştu.

“İSTANBUL TÜRKİYE’NİN KALBİDİR”

İstanbul, Türkiye’nin en önemli metropollerinden biridir diyen Takva, “İstanbul’un, ekonomik, kültürel, sosyal olarak ta ayrıcalıklı bir kent. Dolayısıyla İstanbul sadece Van için değil, Türkiye’nin bütün illeri içinde önemli bir merkez. Herkesin fark yaratmaya çalıştığı, İstanbul’un imkan ve olanaklarını değerlendirmek bundan faydalanmak için bizde İstanbul’a geldik. İstanbul uluslararası finans merkezi ve çok önemli bir ekonomi kenttir. Çünkü Türkiye’nin neresinde olursanız olun, markalaşmak istiyorsanız mutlaka yolunuzun İstanbul’a düşmesi gerekmektedir. Bizde bu farkındalıkla, özellikle 1 Haziran 2014 günü gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Van kahvaltısı rekor denememizin tanıtımı, duyurulması amacıyla İstanbul’da bir organizasyon yaptık. İstanbul’da sadece Van TSO olarak bulunmadık. Aynı zamanda Van şehrinin bütün arka planını da İstanbul’a taşıdık. Van’ın bütün dinamikleriyle etkinliğimizi tanıtmak amacıyla İstanbul çıkartması yaptık” şeklinde açıklama yaptı.

“VAN PROTOKOLÜ YANIMIZDA”

Van için bütün Van’ın protokolünün el birliği ile çalıştıklarını ifade eden Takva, yaptıkları organizasyonda ilk günden itibaren herkesin aynı özveri ile çalışmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

Takva, “Van’ın bütün dinamikleri el birliği ile çalışmalarımıza katıldı. Bu çalışmalarda bizi yalnız bırakmayan başta Valimiz Aydın Nezih Doğan olmak üzere, Büyükşehir eş Başkanı Hatice Çoban’a,  Ak Parti ve BDP milletvekillerimize, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörümüze, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel sekreterimize, Van’da organize olmuş 15 meslek örgütünden oluşan Ekonomi Konseyi üyelerine teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı İstanbul arenasına, İstanbul aracılığı ile de uluslararası kamuoyuna taşıma çabası içerisindeydik. İstanbul’da önemli bir farkındalık yaratarak bu amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Toplantımızın İstanbul Ticaret odası tarafından yapılması da ayrıca fark yaratmaya vesile oldu. Van Vakfı’ da İstanbul’da Vanlılarımızı temsil ediyor. Sayın Başkan ve üyeleri İstanbul’da bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bu etkinliğimiz de onlarında önemli bir payı var. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HERKES VAN’I KONUŞUYOR”

Van ve İstanbul’da yaptıkları rekor denemesi öncesi çalışmalar neticesinde basınında göreceli katılım ve duyuruları sayesinde Türkiye’nin Van’da yapılacak organizasyonlardan haberdar olduğunu söyleyen Takva, yapılan çalışmaların ayrıca Van TV tarafında canlı yayın ile dünyaya ulaştığını ifade etti.

Takva, “ Van kahvaltısı çok önemli bir kültür. Ama bizim asıl amacımız Van ilimizi ulusal ve uluslararası alanda tanılır hale getirmek. Bizler bunun çabası içerisindeyiz.  Yapacağımız bu kahvaltının ülkemizde demokratikleşme süreci ile başlayan, barış ve kardeşlik ortamının da tesis edilmesine hizmet edeceğini düşünüyoruz. İstanbul’da gördüğünüz tüm bileşenlerde, aynı mesajları ve ortaklaşabileceğimizi ifade ettiler. Bu memnuniyet verici bir şey. Biz bunu sürdürülebilir kılmak için enerji harcadık ama bugün bu organizasyonun sahibi sadece Van Ticaret Odası değil, tüm toplumumuzdur.  Özellikle, yerel ve ulusal yöneticileri tarafından bu işe ev sahipliği yapılması bizleri ayrıca motive etti. Daha fazla çalışmamız gerektiğini bize gösterdi. Beklentilerin yüksek olduğunun farkındayız. Bu etkinliğimiz ile Van kahvaltının başkenti olacak. Hem Van’ı ulusal ve uluslararası alanlarda tanınmasını sağlamış olacağız. Bu adım Van tarihinde bir kırılma noktası olacak diye düşünüyorum. Bundan sonra etkinliklerimizle de sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Prof. Dr. Orhan Kural’ın danışmanlığı ile biz bu çabamızı taçlandıracağız. Umuyorum ki tüm Van halkı bu duyarlılıkla hareket edecektir. Bir piknik ve festival havasında etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Bütün çalışmalarımızda emek harcadınız aynı zamanda Van’ın İstanbul’da fark yaratma mücadelesine de tanıklık ettiniz. Van’da ve İstanbul’da bizim her zaman yanımızda olan, Vansesi Gazetesi’ne ve dolayısıyla İstanbul temsilcisi olmanız nedeniyle sizlere çok teşekkür ederim. 

Bakmadan Geçme