BRANDA VE ÇADIR SATIŞLARI DURDU

Van’da, son yıllarda evlerin çatı ile örülmesi, naylon branda ve çadır satışlarını olumsuz etkiledi.

Van’da, son yıllarda evlerin çatı ile örülmesi, naylon branda ve çadır satışlarını olumsuz etkiledi. 
Son yıllarda merkez ve köylerde topraklı evlerin azalması branda ve çadır satışlarını da olumsuz etkiledi. Satışlarının her geçen gün daha da azaldığını belirten Gençova Ticaret sahibi Yalçın Tonel, artık kazanamaz duruma geldiklerini söyledi. Naylon satışlarının da teknolojiye yenildiğini dile getiren Tonel, “Eskiden evler hep topraktandı. Bu nedenle en ufak bir yağışta vatandaşlar çadır ve brandalara koşuyordu. Şimdi ise evler artık çatı ile örülüyor. Bunun yanında köylerde çiftçilerimiz, ot ve samanı yine branda ve çadırlarla kapatıyordu. Ancak köylerde de artık çatılı çiftliklerin yapılması, vatandaşların branda ve çadıra olan gereksinimini azalttı. Bu da işlerimizi olumsuz yönde etkiledi” ifadelerini kullandı.
Deprem sonrasında yapılan TOKİ konutlarının işlerini bitirme noktasına getirdiğini dile getiren Tonel, “Deprem öncesinde topraklı evlerde kalan vatandaşlar, her yıl evlerin damındaki çadırları yeniliyordu. Depremde, topraklı evlerin hemen hemen hepsi yıkıldı. Vatandaşlar da TOKİ konutlarına yerleşti. Bu da satışlarımızı olumsuz etkiledi. Satışlardan memnun değiliz. Yılda iki, üç ayın dışında satışlarımız pek olmuyor. Ancak yapacak başka bir işimiz olmadığı için mecburen bu işi yapıyoruz” dedi.
Branda ve çadır fiyatlarının genişliğine göre değiştiğini dile getiren Tonel, ince brandanın metresini 2,5 TL, kalın brandanın metresini 3,5 TL, çadırın metrekaresini ise 1 TL’ den sattığını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme