BOSTANİÇİ TOKİ'DE OTOBÜS DURAĞI TAHRİP EDİLDİ

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi TOKİ'de şehir içi minibüslerini bekleyen yolcular için yapılan durak, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tahrip edildi. Durağın camları kırılırken, oturma bankı yerinden söküldü. Durağın tahrip edilmesine sert tepki gösteren TOKİ sakinleri, 'Otobüs durağının camları kırılıp dökülmüş. Bu çirkin saldırı mahallemize yapıldı. Yağmurdan, sıcaktan koruyordu. Bu durakların kime ne zararı var. Bunu yapanları kınıyoruz ve bir an önce bulunmasını istiyoruz' diye konuştular.

Burhan Ergin

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarından faydalananlar için yapılan modern otobüs duraklarına son zamanlarda kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar veriliyor. Kendini bilmez kişi ya da kişiler otobüs duraklarının camlarını kırarak oturma banklarını yerinden söküyor. Daha rahat ve modern bir ulaşım hizmeti için kurulan otobüs duraklarının tahrip edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, zarar veren kişilerin bulunmasını istedi.

Bostaniçi TOKİ’de etrafı tamamen camla kaplı olan otobüs duraklarının tahrip edilmesini sert bir dille eleştiren vatandaşlar, duraklara zarar veren kişilerin şehre düşman olduğunu ve kamu malına zarar verdiği için mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi.

“Bu, anlaşılır bir durum değildir”

Halkın vergileriyle yapılan tüm bu hizmetlere niçin zarar verildiğini bir türlü anlayamadıklarını kaydeden vatandaşlar, “Şehrimizin dört bir yanına yerleştirilen otobüs duraklarının kendini bilmez kişiler tarafından kırılması, duraklara zarar verilmesi, yazı yazılarak kötü bir görüntü verilmesi bizleri üzmektedir. Bu, anlaşılır bir durum değildir. Halkın vergileriyle yapılan bu hizmetlere neden zarar verirler anlamış değiliz” diye konuştular.

“Durağı tahrip etmeleri kabul edilemez”

Duruma sitem eden vatandaşlar, “Bu durakların çoğu daha rahat bir yolculuk için kurulmuş. Şimdi kendini bilmez hadsiz kişilerin duraklara zarar verdiğini görüyoruz. Camları kırılmış ve kullanılamaz hale getirilmiş. Yani, şu durağı kırıp dökmenin nasıl bir mantığı var anlamak mümkün değil. Buakıl yoksunu kişilerin tespit edilerek cezalandırılması gerekiyor. Bu kişilerin keyfi olarak durakları tahrip etmeleri kabul edilemez” dediler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme