Bölgedeki Olaylar Turizmi Vurdu

Van Turizm Derneği ve Ayanıs Turizm Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, yaşanan çatışmalı süreçten dolayı turlarla birlikte Akdamar ayininin de iptal edilmesinin turizme ağır darbe vurduğunu ve Van’da turizmin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye genelinde yaşanan çatışmalı süreç, turizm sektörünü etkiledi. Çatışmalardan dolayı ilk olarak tur organizasyonlarının iptali ve akabinde de Akdamar ayininin iptal edilerek ertelenmesi turizmcileri kara kara düşündürüyor. 
Son olarak Akdamar ayininin iptal edildiğini öğrendiklerini ve bunun için üzüntü duyduklarını dile getiren Van Turizm Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir, yaşanan olayların bir an önce durmasını istedi. Dört bir taraftan kilitlenmiş vaziyette olduklarını anlatan Tunçdemir, şöyle konuştu: “Artık yeter. Her şey giderek çığırından çıkıyor. Önce tur sonra en önemli etkinlik iptal oldu. İranlıların gelişi yok. Alt zeminini oluşturmaya çalıştığımız Irak pazarı hayal oldu. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Bu sürecin sonlandırılması için yetkililere sesleniyoruz. Başta biz olmak üzere bölge halkının dayanacak sabrı kalmadı. Bir yandan insanlarımız ölüyor, öte yandan ekonomik anlamda çöküşe doğru gidiyoruz. Bu sadece bizim sektörü ilgilendiren bir durum değil. Her kesimi etkileyen ve tamamen kıpırdayamaz hale getirmiş durumda. Bugün caddelere baktığınız vakit, sokaklarda insanları bulamıyorsunuz. Van capcanlı bir şehir iken şimdi giderek hayalet bir kente dönmektedir. Dışarı çıktığınızda o eski kalabalığı göremiyorsunuz. Çünkü insanlar korktuğu için fazla sokağa çıkmamaya özen gösteriyor. Gidiş bu şekilde devam etmesi durumunda çok ciddi sonuçların doğacağından korkuyoruz. Bir an önce bu çatışmalı sürece son verilmelidir.” 

Bakmadan Geçme