Bölge Şampiyonu Ali Cevdet Bey Ortaokulu

Malatya’da yapılan Yıldızlar ve Gençler Okullar Arası Halk Oyunları Grup Şampiyonasında Van’ı temsil eden Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Bölge Şampiyonu oldu.

 Rıdvan Can

 Malatya Atatürk Spor Salonunda yapılan Halk Oyunları Grup Şampiyonasında Van’ı temsil eden Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Yıldızlar düzenlemesiz dalda 13 İl arasından grup üçüncüsü olurken, Yıldızlar düzenlemeli dalda ise 7 İl arasından grup birincisi olarak 15 Mayıs'ta tarihinde Nevşehir’de yapılacak olan halk oyunları Türkiye finallerinde bölgeyi ve Van’ı temsil etmeye hak kazandı.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan, Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Okul Müdürü Menderes Çelik ve Müdür Yardımcısı Fikret Çiçek nezaretinde yarışamaya katılan öğrencilerin hedefi Türkiye şampiyonluğu.

Okul Müdürü Menderes Çelik “Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak sosyal hayata daha özgüvenli ve başarılı bir şekilde entegre  olmalarını sağlamak amacıyla kurduğumuz kız ve erkek halk oyunları ekiplerimiz başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.  Hedefimiz Türkiye şampiyonluğudur. Bütün öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme