BOKSÖRLERİN İZMİR ZAFERİ

Müsabakaya 81 İlden 500 sporcu katılırken, Van'dan 9 sporcu Türkiye Şampiyonasına İlimizi temsil etti. Boksörlerimiz Ergün Demir 70 kiloda Türkiye Şampiyonu,İbrahim Avcı ise 54 kiloda Türkiye 3.sü oldu.Daha önce birçok başarı elde eden Boksörümüz Ergün Demir, rakiplerini eleme turlarında rahat geçerek yarı finalde rakibi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelerek,zorlu geçen maç sonrası rakibini yenerek finale yükseldi.Final müsabakasında Fenerbahçe Spor Kulübü ile karşılaşan Boksörümüz Ergün Demir,zorlu ve çekişmeli geçen final maçını 15-9 yenerek zorlu maratonda Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.
Şampiyonada 54 kiloda 3.olan Boksörümüz İbrahim Avcı,çeyrek finalde rakibi olan Samsun'lu rakibini yenerek yarı finale yükseldi.Yarı final maçında Beşiktaş ile karşılaşan Avcı,müsabakayı 24-19 kaybederek 3.lük elde etmiştir.
Amaçlarının 2013 yılı içerisinde yapılacak olan Dünya,Avrupa Şampiyonasına katılmak olduğunu söyleyen Milli Antrenörümüz Ayhan Öz  "Bundan sonraki hedefimiz milli takımlar düzeyinde yapılacak olan dünya ve Avrupa Şampiyonalarında bayrağımızı dalgalandırmak,ülkemiz adına şampiyonluklar elde etmek.Türkiye şampiyonasında yaşadığımız sevinci Dünya şampiyonasında da elde edip,tüm Türkiye ye armağan etmek istiyoruz.Maçlara katılmamızda bizlere maddi ve manevi destekte bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar'a hem kendim adına hem de sporcularım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun spora ve sporcuya verdi değeri hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de başta Sayın Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere Van'lı  İş adamlarımızdan da maddi ve manevi destek beliyoruz.Şampiyonlukları ile Van'a gelen Boksörler ayaklarının tozu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'e de ziyarette bulunarak şampiyonluklarının sevincini paylaştılar.İl Müdürü Sinir'de sporcuları makamında ağırlayarak ikramda bulunarak "Sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Bakmadan Geçme