BOKSÖRLER DERECELER İLE DÖNDÜ

Türkiye Boks Federasyonu 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’ndan katılan Vanlı boksörler, derece ile döndüler.
Burdur’da 47 ilden 362 sporcunun katılımı ile yapılan Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na Van’dan Barış Güdür, Erkan Ürgün ve İnan Özhan katıldı. Vanlı boksörlerden Barış Güdür 44 kiloda, Erkan Ürgün 35 kiloda Türkiye ikincisi olurken, İnan Özhan ise 40 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’i makamında ziyaret eden boks antrenörü Ayhan Öz ve minik boksörler, şampiyona hakkında bilgiler verdiler. İlk defa bir Türkiye şampiyonasına katıldığını söyleyen minik boksör Barış Güdür, Burdur’da yapılan şampiyonada dört karşılaşma yaptığını belirtti. Rakipleri karşısında oldukça zorlandığını dile getiren Güdür, “Bir ilk olmasına rağmen rakiplerimi yenerek Türkiye ikincisi oldum. Hedefim çok iyi bir şekilde hazırlanıp önümüzdeki yıl Avrupa şampiyonasında iyi bir derece elde etmektir” dedi.
Boks branşıyla bir yıl önce tanıştıklarını söyleyen Erkan Ürgün ve İnan Özhan ise, “Hocamızda bize güvenip Türkiye şampiyonasına götürdü. İlk defa katıldığımız bir şampiyonada derece aldık. İlk ulusal maçımız olmasına rağmen ilimize büyük başarı kazandırdık. Çok mutluyuz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Türkiye şampiyonasında Van’ı temsil eden boksörleri makamında ağırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, derece elde eden boksörleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme