Bir Vali

Erdal Şahin yazdı...

ve

(Kabul olmuş bir dua)

 Şu yaşadığımız hayatta insanlar yaptıklarıyla bilinir ve anılırlar. Hayata değer işler yapanlar ile hiçbir faydası ve değeri olmayan işler yapanlar hiçbir olur mu? Kimisi bir iz peşinde gider, kimisi takip edilecek bir iz bırakır öyle gider şu üç günlük dünyadan. Ne mutlu hayatın hakkını vererek takip edilecek güzel izler bırakanlara.

 Şimdiye kadar şehrimize birçok vali yönetici idareci atandı, onlarca valinin bu şehre gelip hizmet edip gitmesine şahit olduk. İnsanlara sorsan birkaç tanesi hariç onlarcasının isimlerini bile bilmez hatırlamaz kimse.

Bir aydır şehrimizde göreve başlayan bir vali var. Sayın Dr OZAN BALCI Bey. Takip ediyorum Sayın Balcı, şimdiden bu kısa süre içerisinde Vanlıların yüreğine giren ve hafızalarına kazınan bir vali oldu diyebilirim. Bu şehre geldiği günden beri sürekli halkla iç içe olan, çarşı pazar esnaf dolaşan, şehrin sokak ve caddelerinde gezinen, insanların masasına oturup onların çayını içen, derdini sorunlarını dinleyen tevazu örneği bir vali portresiyle karşı karşıyayız. İnsanımız kadirşinastır kendisine değer verene değer verir, sever, gönlüne koyar, sahip çıkar, unutmaz.

Bu aralar çok şahit oldum, insanlar umutlu, sayın valinin bu şehir için güzel şeyler yapacağına inanıyor.

 Bende inanıyorum.

Kendi adıma şimdiye kadar hiçbir valinin şehrimize gelmesine, göreve başlamasına bu kadar sevinip umutlanmamıştım diyebilirim. Umudumun sebebi ve nedeni var elbette.

Sayın valinin daha önceki görev yeri olan Tokat ilimizde yaptığı güzel şeylere şahit olduğum için umutluyum. Bir şehir için o şehrin insanları ve gençliği yani geleceği için yapılacak en anlamlı çalışmalardan biri onları kitapla, sanat ve edebiyatla buluşturmak, tanıştırmaktır diye düşünüyorum. Cehalet, bütün kötülüklerin ve her türlü geri kalmışlığın temelidir. Bundan kurtulmak da ancak kitapla bilgiyle ilimle olur. Kitap cehaletin panzehiridir. Bir insan bir kitapla değişir, bir insan bir dünyayı değiştirebilir diyoruz.

Bu anlamda kitabın değerini, okumanın önemini bilen sayın valimiz Tokatta görevini icra ederken değerli yazar dostum ALİ BAL hocanın koordinatörlüğünde yürüttüğü çok anlamlı ve çok önemli bir proje olan Tokat Kitap projesi ile tüm Tokat, ı kitap ile buluşturmuştu.

Van,dan Tokattaki bu güzel çalışmaları görüp takip ederken,gıpta ile bakar,içimden hep şöyle bir temennide bulunur dua ederdim. “Keşke bizimde böyle bir valimiz olsa, bizde kitabın önemini değerini bilen böyle bir valiye sahip olsak” diye.

12 Mayıs 2022 tarihinde valiler kararnamesi ile Sayın Dr OZAN BALCI valimizin şehrimize vali olarak atandığını duyduğumda şaşkınlığımla birlikte sevincim birbirine karıştı. Sanki duam kabul olmuştu.

Şehrim adına insanlarımız adına sevinip umutlanmış mutlu olmuştum. Bu yeni valimiz kabul olmuş bir duaydı bizim için. İnşallah umutlarımız karşılık bulur ve güzelliklere şahit oluruz.

Birçok hikâyede hikâye şehre bir adamın gelmesiyle yâda şehirden bir adamın gitmesiyle başlar.  Evet, şehrimize hikâyemize güzellikler katacak güzel bir adam geldi. İnşallah güzel bir hikâyenin yaşanmasına şahit oluruz.

Hoş geldiniz sayın valim, başım gözüm üstüne…

Yorumlar 1
Sayın valimizden istirhamımız 18 Haziran 2022 21:00

Bu umudu besleyenlerdenim. TÜİK'in verilerine göre nüfusunun yüzde 65'i yaş itibariyle 0-30 arasında olan bu şehirde çocuklar ve gençler için, yani geleceğimiz için ne yapsak yeridir. Bilgili, bilinçli, ahlaklı, aile değerlerini bilen, toplumsal etiğe bağlı, görgülü, saygılı, okuyan, araştıran, kendini geliştiren, temizliğe önem veren, çevreye ve doğaya sahip çıkan, zararlı alışkanlıklardan uzak duran, vizyonu ve idealleri olan, hayallerinin peşinden koşan, ilim ve irfan sahibi, bilime değer veren, edebiyatı ve sanatı seven, canĺıları koruyan, bütün insanları seven, kamu malına önem veren, her bakımdan donanımlı, nitelikli ve gelecek vaad eden bir gençlik yetiştirmek için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Kent Kütüphanesi zenginleştirilmeli, çevresi ihya edilmeli, peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılmalıdır. Şehirdeki 35 merkez mahallede ve TOKİ sitelerinde "kültür merkezi/okuma salonu/kütüphane/etüt salonu/zanaat ve sanat akademisi/ mesleki kurslar ve dil eğitimi merkezi" gibi özellikleri bulunan yapılar oluşturulup aktif olarak hizmete sokulmalıdır. Aile Destek Merkezleri de bu gibi amaçlarla çok yoğun çalışmalar yapmalıdır. Çocuk oyun alanları, semt spor alanları, okul bahçelerinin peyzajı, düzenlemesi ve çeşitli mekanlarla donatılması, her semtte ve mahallede park ve yeşil alanlar yapılması, dil kursları açılması, sportif kurslar açılması, kitap okuma kampanyaları yapılması, bilgi yarışmaları yapılması, şiir ve müzik dinletileri yapılması, politik olmayan verimli konferans ve seminerler verilmesi, yeşil alanların arttırılması, şehrin dört bir yanının temizlenmesi, onlarca üniversite sınavlarına hazırlık kursu açılması, Kürtçe, İngilizce, Farsça, Arapça dil kurslarının her tarafta açılması gibi nice çalışma ile yüz binlerce çocuk ve gencimize layık oldukları bir Van'ı armağan edebiliriz. Sayın valimiz inşallah bunları ve çok daha fazlasını bütün belediyeler, bütün kurumlar ve bütün ilgili paydaşlar vasıtasıyla hayata geçirirler. Hoş geldiniz sayın valim.

Bakmadan Geçme