Bir anneden kızına öğütler

Her sene Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanan Anneler günü bu yıl da heyecanla bekleniyor. 14 Mayıs Pazar günü hayatta olan annelerimizin ellerini öpüp sürprizlerle, bir dal çiçekler, sarılarak öperek, koklayarak onları sevgiyle mutlu etmeye çalışacağız. Kaybettiğimiz, hayatımızda yeri doldurulamayacak olan sevgili annelerimizi ise hüzünle, dualarla, çiçeklerle anacağız.

Her sene Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanan Anneler günü bu yıl da heyecanla bekleniyor. 14 Mayıs Pazar günü hayatta olan annelerimizin ellerini öpüp sürprizlerle, bir dal çiçekler, sarılarak öperek, koklayarak onları sevgiyle mutlu etmeye çalışacağız. Kaybettiğimiz, hayatımızda yeri doldurulamayacak olan sevgili annelerimizi ise hüzünle,  dualarla, çiçeklerle anacağız.

 

Anneler Günü nedeniyle bugün eski muhabir, fotoğrafçeker & hayvansever Ayça Karas'ın "Altın değerinde bilgiler: Bir anneden kızına öğütler" başlıklı  yazısına yer vermek istiyorum.

 

İşte o yazı:

"Anne olmak, bir kadının hayatına daha fazla ışıltı, renk, doku ve tat katan bir duygu. Anne olunca, sanki dünyadaki her şeyin üstesinden gelebilecek o süper güçlere kavuşuyor ve mucizelerimize mucizeler katarak hayatımızı sürdürüyoruz. Bu duyguyu tatmış olanlar özellikle bilirler ki anneler, çocuklarını karınlarında taşırken onları nasıl kendi kanıyla, canıyla besliyorsa, çocukları doğduktan sonra da onlara kendilerinden bir şeyler katmaya devam ederler. Kaç yaşında olursa olsun, çocukları onlar için daima onların öğütleri ve verdikleri bilgilerle yollarına devam ederler. Hele ki bir anneden kızına öğütler, bir sonraki nesile bırakılabilecek en değerli miras; adeta bir hazine gibi. Hala bizler de yetişkin birer kadın olarak annelerimizin öğütleriyle geleceğimize, bazılarımız hatta çocuklarımıza da ışık tutuyor, ışık oluyoruz. Eğer sizin de dünyalar güzeli bir kızınız varsa, ona annenizden gelen bilgiler ve kendi tecrübelerinizle harmanlanmış, paha biçilemez öğütler bırakabilirsiniz. Peki, bir anneden kızına öğütler, hangi konuları içermeli?

 

Öğüt vermek, özellikle zaman içerisinde ve yeri geldikçe parça parça tecrübeleri aktarmak elbette çok daha kolay. Ancak, aktarmanız gereken tüm bu önemli bilgileri, bir anda aklınıza getiremeyebilirsiniz. Henüz okula/işe başlayacak ya da evlenip yuvadan uçacak kızınızla baş başa oturup konuşmak isterseniz, kendinize konu başlıkları belirleyebilir, bu konularda ona öğütlerinizi aktarabilirsiniz. İşte bir örnek olması açısından, bir anneden kızına öğütler…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme