BETONLAŞMA HABERİMİZ TBMM’DE

Edremit Toki yaşam alanına vatandaşların park, yeşil alan, ilçe meydanı, kültür alanı olarak değerlendirilmesini istedikleri yere Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından hizmet binası yapılmasına karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

İlhan Siyahtaş

Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarından sonra gündeme getirdiğimiz betonlaşmaya karşı yaptığımız haberler üzerine HDP Van milletvekili Nazmi Gür Betonlaşma ve Çevre ve şehircilik il müdürlüğünün ısrarını soru önergesi ile Türkiye büyük millet meclisine taşıdı. Milletvekili Nazmi gür çevre ve şehircilik bakanı idris güllüce tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları söyledi:

2011 yılında Van ilinde yaşanan iki büyük depremden sonra Edremit ilçesinde depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan 9.  etap konutlarının zemininden fay hattı geçmesi nedeniyle yeri değiştirilmişti. 9. etabın yapılması planlanan yerde fay hattının geçtiğini tespit eden Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü fay hattının geçtiği alana hizmet binası yapacaktır.

Bu Bağlamda;

1-Van’ın Edremit ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında fay hattı geçtiği doğru mudur? Edremit ilçesinde kaç fay hattı tespit edilmiştir?

2-Edremit TOKİ konutlarının bulunduğu bölgenin zemin etüdü yapılmış mıdır? Yapıldıysa elde edilen sonuç nedir?

3-Van’ın Edremit ilçesinde geçen fay hattı üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün Hizmet Binasının yapılıyor olmasının sebebi nedir?

4-Edremit ilçesinde geçen fay hattı 9. etap inşaatına başlandıktan sonra mı tespit edilmiştir?

5-Edremit ilçesinde tespit edilmiş fay hatları üzerinde bulunan bina ve yapımı devam eden yapı sayısı kaçtır?

Bakmadan Geçme