BES'TEN VEYSİ ERİM AÇIKLAMASI

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Van Şubesi Van Şube Başkanı Haşem Baygümüş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü’nde meydana gelen ve Veysi Erim’in ölümüne sebep olan olayın sorumlularının açığa çıkarılmasını istedi.

Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında metni okuyan BES Van Şube Başkanı Haşem Baygümüş, TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü’nde 19 Mart 2014 tarihinde 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaydan derin üzüntü duyduklarını belirtti. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Baygümüş, “Mobbing, işyerinde çalışanlar veya işverenler tarafından tekrarlanan saldırılar şeklinde uygulanan bir nevi psikolojik terördür. Araştırmalara göre mobbing uygulayan amirlere bu konuda en büyük desteği nevrotik, korkak ve iktidar hırsı olan kişilerin verdiği görülmüştür” ifadelerini kullandı.
Mobbing ile ilgili derhal yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getiren Baygümüş, İş Kanunu ve 657 sayılı Yasa’da kamu emekçilerinin haklarının korunması için açıkça mobbingin yasaklanması ve ağır yaptırımlarla engellenmesi yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi. BES Van Şubesi olarak, açıklamalarının önemsenmesini ve taleplerinin dikkate alınmasını istediklerini belirten Aygümüş, “Hükümet yetkililerinin ve işverenlerin olayları doğru okumalarını, işyerlerinde psikolojik baskı olarak bilinen mobbingin sosyal travmalarla beraber ölümler meydana getirdiğini, TUİK Kars Bölge Müdürlüğü’nde meydana gelen üzücü olayın sorumlularının açığa çıkarılmasını ve kamu vicdanının rahatlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme