Berge: “Esnafımız yeni süreçten umutlu”

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İsa Berge, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından atılan emin adımların ekonomik dengelerin bozulmasına müsaade etmediğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Berge, “Önceki gün Yenikapı ve Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yapılan mitingler ve 15 Temmuz’dan bu yana atılan emin adımlar, Türkiye’nin geleceği açısından ve ekonomik dengeler açısından da son derece önem arz etmektedir. Bu uzlaşı mesajı halkın tümünün birliktelik istediğinin adeta resmi oldu” dedi.
Söz konusu tablonun ekonomik anlamda hem güven verdiğini hem de yeni kapılar araladığını ifade eden Berge, “Bu adım esnafımız açısından da değerlendirildiğinde bu tablonun bize güven verdiğini söyleyebiliriz. Biliyorsunuz 16 Temmuz sabahı ekonomide çok aşırı bir dalgalanma olmadı. Darbe dönemlerini anlatanlar, ekonomik anlamda infialler yaşandığını belirtmektedirler. Bizler ise kısa süreli bir belirsizlik yaşadık. 18 Temmuz Pazartesi günü reel göstergelere bakıldığında, ekonominin atılan cesur adımlar sayesinde fazla sarsılmadığını gördük. Ancak bu bir kalkışmaydı, elbette olumsuz etkileri olacaktı. Ancak her şeye rağmen insanlar olaya artık daha umutlu bakmaktadır. Demokrasi nöbetlerinin de sonlanmasıyla her şey rutin halini alacağı kanaatindeyiz. Bu anlamda umut verici bir tablo ortaya çıktı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
İleriki aşamalarda esnaf ve sanatkârlarla alakalı yeni bir yapılanmanın şart olduğunu da vurgulayan Berge, küçük ve orta ölçekli esnafın desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme