BELEDİYEDEN DİLENCİ OPERASYONU

Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentteki düzeni sağlamak amacı ile rutin hale getirdiği ‘dilenci’ operasyonlarını sürdürüyor.
Bu kapsamda son bir haftadır kent dışından gelen ve dilencilik yapan insanların sayısında yaşanan artıştan dolayı zabıta ekipleri bir operasyon gerçekleştirdi. Kentte camii, fırın ve alışveriş merkezleri önünde çocuklarını da kullanarak dilencilik yapan, Adana, Osmaniye ve Malatya’dan gelen 25 kadın dilenci yapılan operasyonla toplanarak Van Belediyesi Özel Halk Otobüs Harekat Amirliğinin bulunduğu alana getirildiler. Burada yapılan üst araması ve kimlik tespitinden sonra il dışından gelen dilenciler, geldikleri kentlere gönderilmek üzere otobüs terminaline gönderildiler. Kentte yaşayan ve dilencilik yaparken yakalanan kişiler ise yapılan işlemlerden sonra serbest bırakıldı.
Belediye Zabıta Müdürü A.Vahap Kıpçak’da konuya ilişkin yaptığı değerlendirme, kentte huzur ve sükuneti sağlamak amacı ile operasyonları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “İnsanımızın dini ve insani duygularını sömürerek haksız kazanç elde eden bu kişilere yönelik operasyonlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme