Belediye meclisi yılın son meclis toplantısını yapıyor

Van Belediyesi Meclisi, 2013 yılının son meclis toplantısını yapıyor.

Van Belediyesi Meclisi, 2013 yılının son meclis toplantısını yapıyor. 
Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında yapılan aralık ayı toplantıları ay sonuna kadar sürdürülecek. Yoğun gündem maddeleri ve bütçe müzakerelerinin ele alınacağı toplantı, bu yılın son toplantısı olacak. Toplantı oturumlarında komisyonların hazırladığı raporlar da görüşülüp karara bağlanırken, Çelebibağı Belediyesi’nin akaryakıt yardım talebi, Çaldıran’a bağlı Yeni Dikme köyüne yapılan taziye evine malzeme yardımı ile Başkale Belediyesi’ne de içme suyu hattı döşenmesi için destek verilmesi önergeleri oy birliği ile kabul edildi. Bu karar ile Erciş Çelebibağı Belediyesi’ne 20 ton akaryakıt verilmesi, taziye evine ise 350 sandalye ile 100 masa yardım yapılması karara bağlanmış oldu.
Belediye Meclisi Kadın Komisyonu’nun raporu da mecliste ele alınarak görüşmeye açıldı. Daha önce yapılması kararlaştırılan “Kadın Veri Tabanı Oluşturma” çalışması ile ilgili bilgiler verildi. Van’daki tüm mahalleleri kapsayan çalışman ilk aşamasının bitirilerek, ikinci aşama olan Odak Grup Toplantıları’na başlanacağı belirtildi. Raporda 29 mahalle, 75 sokak ve her sokakta 10 hane olmak üzere 678 kadın ve 547 erkek ile anket çalışması yapıldığı vurgulandı. 29 Ekim ile 13 Kasım tarihleri arasında yapılan ve 16 gün süren anketlerde, yeteri kadar deneklere ulaşıldığı ve bundan sonra yapılacak ikinci aşamanın daha verimli geçmesinin beklendiği de açıklandı.
Kadın Veri Tabanı Oluşturma konulu saha çalışması anketi ile Van kent merkezinde kadına yönelik ev içi şiddet öğelerinin tespiti amaçlanıyor. 2011 yılında yapılması planlanan, ancak yaşanan depremden dolayı başlanılmayan çalışmanın birinci aşaması bitirildi. Kapsamlı bir çalışma olarak öngörülen aile içi kadına şiddet konulu saha çalışmasının sonuçlarının gelecek yıl tamamlanacağı ve tamamen bilimsel metotlarla hazırlanacağı belirtildi. Mecliste dağıtılan anket örnekleri, meclis üyeleri tarafından incelenerek kabul edildi. Ankette 44 soru sorularak, bire bir görüşme sonunda kadınların yaşamlarının tüm kesitleri veri olarak elde edilecek.
Belediye Meclisi, son haftada ise 2014 yılının kira, vergi ve harçlar, ücret yolcu taşıma ve su ücretlerinin yeni tarifelerini de görüşerek yeni belirlemelere gidecek. Van’da bulunan kaçak yapılaşmaların yeniden ruhsatlandırılması için de çalışma başlatan belediye, halkın yüksek imar harçlarından şikayet etmesi üzerine, bunun için en asgari ücretin alınması ve indirime gidilmesi için komisyonların raporunu bekliyor.

Bakmadan Geçme