Belediye Meclisi, görüşmelerini Kürtçe yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Meclisi meclis tüm çalışmalarını Kürtçe yaptı.

Vansesi haber Merkezi

Büyükşehir Meclisi tüm çalışmalarını Kürtçe yaptı. Meclis açılış konuşması öncesi “Kürt Dili Bayramı”nı kutlayan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay konuşmasını da Kürtçe yaptı. Sözlü öneri ve tartışmalarını Kürtçe yapan büyükşehir belediyesi meclis üyeleri gündem maddeleri görüşmeleri süresince aynı tavrı sergiledi.

BDP ve AKP grup sözcüleri tarafından önergeler de Kürtçe olarak verilirken, sözlü ve yazılı önergeler de Kürtçe olarak kayıtlara geçirildi. 5 gün süren meclis toplantısında komisyonlar oluşturularak komisyon üyeleri seçimleri yapıldı. Gündeme alınan madde gereği  "En kalabalık kahvaltı sofrası" etkinliği için maddi yardım talebi görüşüldü.  Meclisi oy birliği ile yardım teklifini kabul etti. Meclis,  üniversite beden eğitimi bölümüne hazırlanan öğrencilere her yıl belediye tarafından yapılan beden eğitimi hazırlık kursları yardım talebini kabul edilerek karara bağlandı. İlçelere cenaze taşıma ücretlerini görüşen büyükşehir belediye meclisi merkez ve ilçelerde cenaze taşıma işlemi için hiçbir ücret almaması yönünde karar aldı.

Bakmadan Geçme