BELEDİYE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Yaşanan depremler ve kış mevsiminin ağır şartlarından dolayı kentin alt yapısında ve yollarında yaşanan büyük tahribatların giderilmesi için yoğun bir performans ortaya koyan Van Belediyesi, bu tahribatların bertaraf edilmesi için çalışmalarına başladı. Sezon sonuna kadar kentte yapacağı çalışmalarla kentin çehresini değiştirecek olan Van Belediyesi, ayrıca sosyal ve kültürel çalışmalarına da önemli bir ivme kazandıracak.
Van Belediyesi, sezonun ilk çalışmasını ise Seyrantepe Mahallesi'nde gerçekleştiriyor. Seyrantepe Mahallesi'nde bulanan minibüs ve otobüs güzergahlarında stabilize ve yama çalışmalarına başlayan Van Belediyesi, ayrıca mahallenin tüm ara sokaklarında da çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle sakinlerinin de destek verdiği çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Van Belediyesi Fen İşleri Müdürü Orhan Şenkaya ve beraberindekiler de mahallede sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Şenkaya, kent genelinde çalışmaların tüm hızıyla başlayacağını ve kentin tüm sorunlu alanlarına müdahale edeceklerini belirtti.
Van Belediyesi'nin bir diğer çalışması ise Milli Egemenlik Caddesi'nde devam ediyor. Akköprü Deresi'nden başlayarak Kültür Sarayı'na kadar olan yolda 1,5 kilometre yağmur suyu drenaj çalışmalarına başlayan Van Belediyesi, 20 gün sürecek olan drenaj çalışması, kent merkezinde yaşanan büyük bir sorunun da önüne geçecek. Yapılacak drenaj çalışması ile kar ve yağmur suyunun caddelere ve kent içerisine girmesi engellenecek. Drenaj çalışmalarının sonuçlandırılmasının ardından ise Milli Egemenlik Caddesi baştan sona asfaltlanarak kaldırım çalışması yapılacak.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme