BEKİR KAYA DARP EDİLDİ

Van'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yapılmak istenen yürüyüşe polisin müdahale emesi üzerine olaylar çıktı. Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya'nın polislerce darp edildiği iddaa edildi.
iddaaya göre: PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna dikkat çekmek için gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe, polis müdahalesi yaşandı. Gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüş için merkezde bulunan Mavi Plaza'nın önünden bir araya gelen çok sayıda yurttaş, buradan pankart ve sloganlar eşliğinde Beşyol'a kadar yürümek istedi. Yürümek isteyen yurttaşların önü polis tarafından zırhlı araçlarla kesilerek, yürüyüşe izin verilmedi. Yapılan görüşmelerde polisin tutumunu değiştirmemesi üzerine kitle, yürümekte ısrar ederek polis tarafından oluşturulan barikata yüklendi. Bunun üzerine polis gaz bombaları ve tazyikli su ile kitleye müdahalede bulundu. Müdahale sırasında Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya'da polisler tarafından darp edildiği iddaa edildi. Müdahaleye eylemcilerde kaldırım taşları atarak karşılık verdi.


Bir süre devam eden çatışmaların ardından kitle, Cumhuriyet caddesi üzerinde yeniden toplandı. Caddeyi trafiğe kapatarak yürüyüşe geçen kitleye polis bir kez daha müdahale de bulundu.

vanhaber, van, haber, van haber, van haber
bdp, bekir kaya, eylem, suriye darp, polis, olay

Bakmadan Geçme