BEKİR KAYA ASFALT ÇALIŞMALARINI DENETLEDİ

Van Belediyesi tarafından sürdürülen yol asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Çalışma sezonunda başlatılan ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kent merkezinde başlatılan asfalt çalışmalarını bitiren Van Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kaleyolu asfalt çalışmasına başladı. Buradaki çalışmaları Van Belediye Başkanı Bekir Kaya inceleyerek Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Çalışanlarla tek tek tokalaşan Kaya, çalışmaların kısa sürede bitirilmesini istedi. Van kentinin önemli tarihi yerlerinden olan Van Kalesi’ne giden tarihi yolun güzelleşmesi için çalışmalarını başlatan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çift yönlü olan yolu kaldırımlarını ve asfaltını sökerek tamamen yeniliyor. Kale’ye giden yolların asfalt çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağı belirtildi. 
Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, 2013 yılı içinde planladıkları 250 bin ton asfalt seriminin tüm hızıyla devam ettiğini aktararak, “Kaleyolu, Eski Kaleyolu ve Eski Erzurum yolunda 4,5 kilometre drenaj çalışması yaptık. Altyapı çalışması çok olduğundan dolayı bu çalışmamız uzun sürdü. Eski Kaleyolu ve eski Erzurum yolundan toplam 15 bin metrekare kaldırım, 3 kilometre drenaj ve asfalt çalışmasını tamamladık. Şimdi çalışma başlattığımız Kaleyolu’nda ise 2 kilometre drenaj çalışması bitti ve yolun tek şeridinde asfalt çalışması başlattık. Bu yol üzerinde yapmış olduğumuz kaldırımlarda kullandığımız taşlar özel taşlar. Doğal taş olan andezit taşlardır. Bu taşlar Ankara’dan geldiğinden teminde zorlanıyoruz. Bu nedende işlerimizde biraz aksadı. Kurban Bayramı’na kadar tek şeridi, bayramdan sonrada diğer şeridin asfaltını bitireceğiz. Bir aya kadar da kaldırımını bitirerek yolu halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 
Bayramda tatillerini kısa tutacaklarını belirten Kıran, “Mahallelerde asfalt çalışmalarımız devam etmektedir. Alipaşa Mahallesi Toroman Caddesi’nde asfalt ve kaldırım çalışması bugün bitmiş olacak. Buranın bitimiyle Sıhke Caddesi’nde yarım kalan aşınma tabakası çalışmamıza devam edeceğiz. Bayram öncesi Eski Cezaevi Caddesi ve Sıhke Caddesi’ni bitirerek kesintisiz ulaşım hizmetine sunmuş olacağız. Bayram tatilin uzun olmasından dolayı belediye çalışmalarının aksamaması için tatil süresini arkadaşlarımızla anlaşarak kıstık. İhaleyi alan diğer firma çalışanları da tatillerinden feragat ederek çalışmalarına başlayacak. Hava şartlarının elvermesiyle planladığımız çalışmaları bitirmiş olacağız” dedi.

Bakmadan Geçme