Bekir Kaya: 14'te 14 Yapmaya Az Kaldı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Gevaş ve bağlı köylere ziyaret gerçekleştirdi.

Van'ın en eski tarihe sahip ve doğal güzellikleriyle anılan, Akdamar, Artos ve denizin buluştuğu noktada yer alan Gevaş ilçesi her yerel seçimde küçük bir oy oranı ile belediyeyi kaybeden BDP, bu kez tarihi bir fark atmaya hazırlanıyor. Gevaş'ta neredeyse her evden bir kişi çalışmaların içerisinde yer alarak, sabah saatlerinden akşama kadar çalışıyor. En az 5 kez, gidilmeyen köy, mahalle ve ev bırakmayan BDP'liler, 2009 yılında 46 oyla kaybettikleri belediyeyi bu kez büyük bir farkla kazanmak için adeta seferberlik ruhuyla çalışıyor.
Seferberlik ruhunun hakim olduğu Gevaş'a bir ziyaret gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, BDP'ye gösterilen ilgiye adeta hayran kaldı. Gevaş girişinde Gevaş Belediyesi Eş Başkan adayları Basri Arslan, Gönül Deniz, BDP ilçe yönetimi ve çok sayıda kişi tarafından karşılanan Kaya ardından köy ziyaretleri başladı. Kaya ve beraberindekiler ilk olarak Gündoğan (Êrç) ve Kızıltaş (Qiziltaş) köylerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Ardından Abalı (Kêrs) köyüne geçen eş başkan adayları köyün girişinde karşılandı. Renga renk süslenen köye giriş yapan eş başkan adayları burada toplanan halka seslendi. Kaya burada yaptığı açıklamada, "Burada sizden oy istemeye değil, ziyaret etmeye geldik. Sizin duruşunuzu yıllardır biliyoruz" dedi. 
Konuşmanın ardından köy sakinleri Kaya ile bol bol fotoğraf çekerken, Kaya, köyden ayrılırken bazı kadınların araçların arkasından su dökerek uğurlaması dikkatlerden kaçmadı.
“GEVAŞ EMEĞİN ZAFERİNİ KUTLAMAYA ÇOK YAKIN“
Buradaki ziyaretlerin ardından eş başkan adayları merkezi seçim bürosuna geçti. Çok sayıda kişi tarafından sloganlarla karşılanan Kaya, burada halka kısa bir açıklama yaptı. Anket sonuçlarında Gevaş'ta BDP'nin geride gösterildiğini ancak Gevaş'ın böyle düşünenleri mahçup edeceğini söyleyen Kaya, Gevaş'ın adaylarını sahiplenme biçiminin kendilerini duygulandırdığını belirtti. Seçime kısa bir süre kaldığını ve Van'da 14'te 14 yapmaya az bir zaman kaldığını aktaran Kaya, Gevaş'ın 30 Mart gecesi zafer halayına duracağını söyledi. BDP'li belediyelerin maddi güç olmadan neler yapabileceğine herkesin tanıklık ettiğini söyleyen Kaya, "Biz kendi belediyelerimizin gücüyle kentleri kent yaparken, onlar belediyelerinde paraları sıfırlama derdindeydiler. Biz BDP'li belediler olarak halkımızın değerlerine sahip çıktığımız için başardık. Gevaş emeğin zaferini kutlamaya çok yakın" diye konuştu.

Bakmadan Geçme