BDP'YE 743 BAŞVURU

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye meclis üyeliği için Barış ve Demokrasi Partisine en fazla başvuru 141 başvuruyla İpekyolu İlçesinde yapılırken, en az başvuru ise 12 başvuruyla Bahçesaray ilçesinde oldu.

Fazıl ERÜŞ

BDP' de belediye meclis üyeliği aday adaylığı bereketi yaşanıyor. Aday adaylarının partilerine gösterdikleri yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten BDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı  Azim Yacan, başvuruların beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi.

Meclis üyelerini çok önemsiyoruz

Özellikle bazı ilçelerde belediye meclis üyeliğine aday adayı bereketi yaşadıklarını vurgulayan Yacan, "Belediye meclis üyeliği adaylarımızın açıklanacağı tarih belli değil. 100'e yakın kadın arkadaşımız belediye meclis üyeliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. Kadın aday adaylarımızın başvurusu devam ediyor. Belediye meclis üyesi aday adaylarımızın mülakatları tamamlandı.  Sonuçlar şuan değerlendirme aşamasındadır. Meclis üyesi adaylarımızı ilçelerde oluşan seçim komisyonlarımız belirleyecek. Van Merkez İlçelerde ise mahalle sakinlerinden öneriler alıyoruz. Halkımızın görüşleri ve önerileri bizim için çok önemlidir. En iyi belediye meclis üyesi adaylarını belirleyeceğiz. Bu konuda halkımız emin olsun. Çünkü meclis üyelerini çok önemsiyoruz. Özellikle büyükşehir yasası ile birlikte belediye encümenleri büyük önem kazandı. Belediye meclis üyesi aynı zamanda ilçesini büyükşehirde temsil edecek. Bu nedenle bilgili, vizyon sahibi, halkın sorunlarına duyarlı arkadaşlarımıza bu görevin verilmesi için özenle çalışılıyor" dedi.

Hedefimiz 14'te 14 yapmaktır

"Özgür yönetim ile özgür kimliğe" ana sloganıyla seçim çalışması yapacaklarını söyleyen Yacan, "2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler bizim için tarihi bir öneme sahiptir. Hedefimiz Van'da bütün ilçe belediyelerini alarak 14'te 14 yapmaktır. Bu özgüveni halkımızdan alıyoruz. Partimize inanılmaz bir ilgi var. Belediye başkan adaylarımızı halkımız benimsedi. Belediye meclis üyesi adaylarımızı da aynı şekilde destekleyeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu

İlçelere yapılan müracaatlar:

İpekyolu      :141

Tuşba          :89

Edremit       :84

Gürpınar     :33

Çatak         :39

Gevaş        :20

Başkale      :68

Bahçesaray :12

Muradiye    :31

Erciş          :98

Saray        :32

Özalp        :55

Çaldıran    : 41

Bakmadan Geçme