BDP'li Yıldız: Barış, huzur için Gürpınar’da adayım

Yerel seçimlerde kaybetmek için hiçbir nedenlerinin olmadığını ifade eden BDP Gürpınar Belediye Başkan adayı Zeki Yıldız, belediye seçimlerini kazanacaklarını söyledi.

Fazıl ERÜŞ

Gürpınar’da iddialı olduğunu belirten Barış ve Demokrasi Partisi Gürpınar Belediye Başkan adayı Zeki Yıldız, barış, huzur ve refah için aday olduğunu açıkladı. Gazetemize adaylığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldız, Gürpınar için önemli projelerinin olduğunu belirtti. Zeki Yıldız’ın açıklamaları;

Problemlerin çözüm adresi olacağız

1971 Van Gürpınar Güzelsu doğumluyum. Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde İktisat Bölümünü 1995 yılında bitirdim. 1997 yılından beri Van’da Mali Müşavir olarak hizmet vermekteyim. 2014 yerel seçimlerinde BDP’den Gürpınar belediye başkanlığına aday oldum. 2011 genel seçimlerinde BDP yüzde 52, AK Parti ise yüzde 38 şeklinde bir oy almıştı. Bu seçimlerde parti olarak Gürpınar’da hedefimiz yüzde 65-70 arasında oy almaktır. Seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Kaybetmek için hiçbir nedenimiz yok. Bizim yerel yönetim anlayışımız ve modelimiz düzen partilerinden çok farklıdır. Çünkü özgür, demokratik, ekolojik ve katılımcı bir halk belediyeciliği modelimiz var. Gürpınar’ı halkımızla birlikte yöneteceğiz. Barış, huzur ve refah için adayım. İlçemizde birçok problemler var. Bu problemlerin çözüm adresi olacağız. Halkımız arasında ayırım yapmayacağız. Nerede hizmet eksikse oraya koşacağız. Bu nedenle Gürpınar için önemli projeler hazırladık.

Bütün köylerimize eşit hizmetler götüreceğiz

Örnek köyler oluşturacağız. Köylerimizin kalkınmasında planlı yaklaşımlar oluşturarak kooperatifleşme ile kolektif çaba sonucunda üretim yapacağız. Bütün köylerimize eşit hizmetler götüreceğiz. Zernek barajımızı değerlendirerek seracılığa önem vereceğiz. Bu şekilde hem köylerimize hem de Van ilinin sebze meyve ihtiyacını karşılar düzeyde üretim sağlayacağız. Ayrıca seracılıkta köylülerimize eğitim vereceğiz. Çeşitli fonlardan yararlanmak için girişimlerde bulunacağız. Gürpınar merkezi başta olmak üzere köyleri kapsayan ağaçlandırma çalışması yapacağız. Çevre duyarlılığı yaratmak üzere çalıştay düzenleyeceğiz. İlçemizin çok geniş meraları var. Hayvancılığa da önem vererek ahır hayvancılığını destekleyeceğiz. Gürpınar yaylaları rahatlıkla arıcılık yapılabilecek ve yüksek kalitede bal üretimi gerçekleştirebilecek flora örtüsüne sahiptir. Bal, bal mumu, polen, arı sütü elde etmek için aracılılığı destekleyerek geliştireceğiz. Gürpınar’da bulunan kalelerimizin ve diğer tarihi eserleri koruyarak restorasyonunu yapacağız. Gürpınar’ın kültürel zenginliklerine sahip çıkarak tanıtacağız.  Turistlerin ilçemize daha yoğun gelmeleri için projeler hazırlayacağız. Gürpınar ve Hoşap’ta birer kapalı spor salonu inşa edeceğiz. İlçe ve köylerimizde spor aktiviteleri düzenleyip, köy kulüpleri kurarak gençleri destekleyeceğiz.

Önceliğimiz sağlık sektörü olacaktır

Gürpınar’ın en önemli sorunlardan biri de sağlıktır. Bu nedenle öncelikle seyyar sağlık ekipleri kurarak köylerde, çocuk hastalıkları kadın hastalıkları göz ve diş hastalıkları branşlarında sağlık hizmeti vereceğiz. Gürpınar’da tiyatro, sinema salonları ile konferans salonu bulunan eğitim, kültür ve sanat merkezi açacağız. Gençlere yönelik yaratıcı, geliştirici kurslar düzenleyeceğiz. Ayrıca gençlerimizin meslek ve beceri sahibi olmasını sağlayacak girişimcilik üzerine kurslar düzenleyeceğiz. Gürpınar merkez ve Hoşap’ta birer halı-kilim ve gümüşçülük el sanatları atölyeleri kuracağız. Eğitim destek evlerini açarak ekonomi durumu olmayan ailelerimizin çocuklarını buralarda sınavlara hazırlayacağız. Özetle Gürpınar’ı modern, yaşanılabilir, huzurlu bir ilçe yapmak için aday oldum.  

Bakmadan Geçme