BDP'li Yiğit: Türkiye de özerklik ilan edeceğiz

Barış ve Demokrasi Partisi Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, çok yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Vansesi Haber Merkezi

BDP Tuşba adayları Beyüzümü Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Toplantıda Yiğit ve Günel’in yanı sıra, BDP il ve BDP Tuşba ilçe yöneticileri de bulundu.Bir vatandaşın evinde gerçekleştirilen toplantıda söz alan Başkan Adayı Yiğit,

‘Beraber yöneteceğiz’

 Konuşmasının devamında klasik bir şekilde halktan oy istemediklerini kaydeden Yiğit, “Eyer benden bir söz vermemi isterseniz, size karşı her zaman dürüst olacağımın sözünü veriyorum. Halka kuruş kuruş, hesap verip, belediyeyi beraber yöneteceğiz” dedi.

‘Mahallenin sorunlarını biliyoruz, beraber çözeceğiz’

Yiğit, halka ancak hizmet etmek için aday olabileceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mahallenin acil çözülmesi gereken sorunlarını biliyoruz. İlk olarak buradaki çöp merkezini buradan taşıyacağız. Dar olan yolları genişletip bütün alt yapısını yaptıktan sonra da asfaltlayacağız. Öte yandan, yaşanan su sıkıntısını da çözmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Beyüzümü’nü yaşanılır bir mahalle haline getireceğiz. Bunu da hep beraber başaracağız.”

Kadınlar için çok önemli projeler

Ardından söz alan, Eş Başkan Hatice Günel, de Günel, kadınlar için mesleki eğitim kurumları, danışmanlık merkezleri açarak kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılmasını sağlayacaklarını söyledi. Gençlere ilişkin projelerde hayata geçireceklerini ifade eden Günel, ayrıca uyuşturucu ile de çok yoğun bir şekilde mücadele edeceklerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme