BDP'Lİ YİĞİT: BENİMDE HAYALLERİM VAR

Barış ve Demokrasi Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Öner Yiğit ve eş başkan adayı Hatice Günel basınla tanıştı. Yiğit: Kazandığımızda birilerini buradan göndereceğiz söylemini asla kendime yakıştırmam ve söylememde. Biz birleştirici bir rol oynayacağız. Barış içinde demokrasi bir ortamda yarışacağız.

Fazıl ERÜŞ/Rıdvan CAN

Barış ve Demokrasi Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Öner Yiğit ve eş başkan adayı Hatice Günel, basın mensuplularıyla kahvaltıda bir araya geldi. 
Başkan adayı Öner Yiğit ve eş başkan adayı Hatice Günel, amaçlarının ilde bulunan ulusal ve yerel basın mensuplularıyla bir araya gelmek, tanışmak ve fikir alıverişinde bulunmak olduğunu belirttiler. Yiğit, mahalle mahalle gezdiklerini, çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi.

İhtiyaçlar çerçevesinde projeler üreteceğiz

Tuşba ilçesine bağlı mahalle ve köylerdeki eksiklikleri yerinde gördüklerini ve projelerinin de bu eksiklikler çerçevesinde hazırlanacağını ifade eden Yiğit, “Ütopyaya dokunmadan, uçuk sözcükler ifade etmeden, halkın ihtiyaçları çerçevesinde projeler yapacağız. Elbette ki her insanın olduğu gibi benimde hayallerim var. Eğer bir köye gittiğinizde, o köyün iç yollarında çamura batıyorsanız, bu sorunu nasıl çözebilirsiniz? Diye düşündüğünüzde bu da bir hayaldir. Halk teleferik istemiyor, metro istemiyor. Halk; yol istiyor, içme suyu istiyor, kültür sanat merkezi istiyor, spor kompleksi istiyor. Basına da çok değer vereceğiz. Gazeteci arkadaşlarımız için basın bürosu açacağız. Ayrıca haberin kaynağına daha kolay ulaşabilmeleri için basın aracı da temin edeceğiz. Eş başkanlık sistemini de çok önemsiyorum. Kadın arkadaşlarla çalışmayı çok önemsiyorum. Eş başkanlığın temsilde eşitliği getireceğine inanıyorum. Aynı zamanda belediye başkanlığı görevlerimizi de eş başkanla paylaşacağımız için daha başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Birleştirici rol oynayacağız

Belediye Başkanı olduğu zaman asla ayırım yapmayacağını vurgulayan Yiğit, “Tuşba’yı halkımızla birlikte kalkındıracağız. Kazandığımızda birilerini buradan göndereceğiz söylemini asla kendime yakıştırmam ve söylememde. Biz birleştirici bir rol oynayacağız. Barış içinde demokrasi bir ortamda yarışacağız. Halkıma da güveniyorum. 30 Mart’ta zafer hak edenin olacaktır. Rakiplerimi çok iyi tanımıyorum. Bu nedenle onlar üzerinden bir siyaset yaparak değil, kendimizi ve hizmetimizi anlatarak oy istiyoruz. Ev toplantılarını çok önemsiyorum. Bir günde 4-5 ev toplantısı yapıyoruz. Halkımız kendi evlerinde daha rahat oldukları için sorunlarını daha iyi anlatabiliyorlar” dedi.

Dil, din, ırk ayırımı yapmayacağız

BDP Tuşba Belediye eş başkan Adayı Hatice Günel ise; dil, din, ırk ayırımı yapmadan, ayrımcılığa karşı mücadele eden bir parti olduklarını belirterek, “Biz bütün kesimleri, bütün dezavantajlı grupları kucaklayan bir partiyiz. Hedefimiz, katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik. O yüzden bizim çılgın projelerimiz yok. Bizim gerçekçi, olabilecek talepler doğrultusunda, halkla birlikte, el ele, omuz omuza sorunlarımıza çözüm üretmek gibi projelerimiz olacak. Özellikle dezavantajlı gruplar olan kadınlar, gençler, engelliler ve yaşlılara yönelik çalışmalar yürütmeyi düşünüyoruz. Kadınların siyasette, iş hayatında daha aktif rol almaları için uğraşacağım. Kadınların eli hizmete değmelidir diye düşünüyorum. Partimiz bu konuda kadınlara çok değer veriyor. Eş başkanlık sistemini uygulaması da bunun en önemli örneğidir” şeklinde konuştu.
Toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Bakmadan Geçme