BDP’li Gür Muharrem’in ölümünü TBMM’ye taşıdı

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile Gürpınar Yalınca Köyü Çeli Mezrası'nda yaşayan 7 kişilik Taş ailesinin 3 yaşındaki çocukları Muharrem Taş’ın ölümüyle ilgili TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Vansesi Haber Merkezi 

Gür, “Muharrem Taş yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle aniden rahatsızlandığı,  mezra yolunun kardan kapalı olması nedeniyle aile, çocuklarını hastaneye götüremeyince, ilgili makamları telefonla arayarak yardım istemiştir. Aile, görevliler gelir umuduyla beklerken, minik Muharrem, gece saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetmiştir. Bunun üzerine aile durumu, Van'da yaşayan yakınlarına bildirmiş, gece yarısı yola çıkan yakınları, araçlarla sabaha karşı köye, geri kalan ve kapalı olan yolu ise 4 saat yürüyerek mezraya ulaşmışlardır. Otopsi işlemlerini yapmak ve suç duyurusunda bulunmak için, minik Muharrem'in naaşını bir çuvala koyup sırtlarında taşıyan aile,sonra bir araca konulan naaşı, Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde otopsi işlemleri yapıldıktan sonra Van'daki Şabaniye Mezarlığı'nda defnedildi” dedi.

 Nazmi Gür yazılı önergesinde“ Yalınca Köyü Çeli Mezrası'nın yollarının kardan kapalı olmasından dolayı hayatını kaybeden Muharrem Taş’tan haberdar mısınız? Taş ailesinin ilgili makamları aramalarına rağmen yetkililerin yolun açılması için her hangi bir girişimde bulunmamalarının sebebi nedir? Yetkililerin Muharrem TAŞ’ın hasta olduğunu bilmelerine rağmen helikopter veya paletli kar ambulansını göndermemesinin sebebi nedir? İddiaya göre Muharrem TAŞ’ın hayatını kaybetmesine neden olan yetkililer hakkında açılan her hangi bir soruşturma var mıdır? Yoksa açmayı düşünüyor musunuz? 2002-2014 yılları arası köy yollarının kapalı olmasından dolayı hayatını kaybeden kişi sayısı kaçtır? Bu tür ölümlerin önlenmesi için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?” ifadelerine yer verdi.


Bakmadan Geçme