BDP'Lİ GÜNER VE ÇOBAN KÖYLERDE

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ile beraber seçim çalışmaları kapsamında değişik mahalle ve köyler halkla bir araya geldi.

Beyüzümü Mahallesi’nde yapılan taziye ziyaretinin ardından Tuşba ilçesine bağlı Çobanoğlu, Alabayır (Avêrek), Yeniköy (Asite) ve Bardakçı köylerinde coşkulu bir şekilde karşılanan Tuşba Eş Başkan adayları, burada vatandaşların sorunlarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Beyüzümü Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, Kürtlerin birliğine değinerek, “Ulusal birliğimiz olmadığı zaman dünyada bizi kimse ciddiye almıyordu. Birliğimiz sağlandıkça dünyada da artık bize değer veriyor” dedi. Çoban ayrıca, BDP’nin uyguladığı eş başkanlık sistemi hakkında bilgi verdi.
“BU SEÇİMLER KÜRTLERİN VAR OLMA YA DA YOK OLMA SEÇİMİDİR”
Köylerde halkla bir araya gelen Tuşba Belediye Eş Başkan Adayı Öner Yiğit ise, seçimlerin Kürtler için bir netleşme süreci olduğunu belirterek, “Bu seçim Kürtlerin netleşme dönemidir. Kürtlerin var olma yada yok olma seçimdir. Gittiğimiz her yerde bunu anlatıyoruz” diye konuştu.
Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantılar karşılıklı fikir alışverişiyle son buldu.

Bakmadan Geçme