BDP’den kadın aday adaylarına ayrıcalık

BDP’de aday adaylık başvuru süresi bugün son buluyor. BDP Kadın Meclisi yaptığı yazılı açıklamada kadın kotasının olduğu yerlerde ise aday adaylık başvuru süresinin 30 Ekim Çarşamba gününe kadar uzatıldığı açıklandı.

İlhan Siyahtaş

Barış ve Demokrasi Partisi, Kadın Meclisi belediye başkan adaylığı başvuruları konusunda basın açıklaması yaptı.  Gerek yerel gerekse de genel seçimlerde kadının demokratik ve eşit yaşama katılımı konusunda özel bir hassasiyete sahip olduğu vurgulanan açıklamada özellikle kadın özgürlük çizgisinin, yerel yönetimler pratiğinde önemli bir damar olduğu vurgulanarak, bunun bir toplumsal zorunluluk ve demokratik yönetim anlayışının gereği olduğu bu noktada kadının yönetimde etkin bir şekilde yer almasının hayati önem taşıdığı ifade edildi. 

Seçime girilecek  yerlerde kadın kotasının uygulandığı,  kadın kotası dışında kalan  yerlerde  hem erkek hem de kadın aday adayların başvurabileceği belirtilen açıklamada  BDP’li belediyelerde demokratik yönetimin ve eşit temsiliyetin en uygulanabilir biçimi olan eş başkanlık yöntemi uygulamaya ağırlık verileceğine  dikkat  çekildi.

BDP Kadın Meclisi açıklamasında, belediye başkanlıkları için; Edremit, Erciş, İpekyolu, Özalp ‘ta kadın kotası uygulanacağını,  kadınların kadın kotasının dışındaki yerlerde de aday adayı olabileceğini ve kadın aday adayların ve engelli aday adaylarından başvuru ücretinin alınmayacağını,  kadın özgürlük çizgisinde ve belediye başkanlığı konusunda yeterliliğe kendisini uygun gören bütün kadınların demokratik seçim yarışına katılmaları istendi.

Tüm kadınları siyasete katılım konusunda özgüven sahibi olmaya ve yerel yönetimlere kadın rengini katmaya davet edilen açıklamada 25 Ekim 2013 olarak açıklanan son başvuru tarihini, sadece kadın kotasının olduğu yerlerde 30 Ekim 2013 tarihine uzatıldığı belirtildi. 

Bakmadan Geçme