BDP, Van'da İslami STK'larla bir araya geldi

Van Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyesi eş başkan adayları, BDP Milletvekilleri ve Van BDP İl Örgütü, Van'da bulanan İslami STK'larla kahvaltıda bir araya geldi.

Vansesi Haber Merkezi

Toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu, Tuşba, Edremit Eş Başkan adayları, Van Milletvekilleri ve BDP İl yönetiminin katılımıyla Van'da bulanan İslami STK'larla bir buluşma gerçekleştirildi. Toplantıya Van milletvekilleri Aysel Tuğluk, Nazmi Gür ile Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu ilçesi Eş Başkan adayları Aygül Bidav, Veysel Keser, Tuşba İlçesi Eş Başkan adayı Hadice Günel, Edremit Eş Başkan Adayları Sevil Rojbin Çetin, Abdulkerim Sayan, BDP Van il başkanı Musa İtah, İpekyolu meclis üyesi adayı Abdulbasit Bildirici, Van İlim ve Kültür Vakfı (Meşveret cemaati), Van Genç Der, Mazlumder Van Şubesi, Gökkuşağı Derneği,İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Zehra Vakfı, MUSİAD Van Şubesi, Memur-Sen, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Dosteli Derneği, Van İmam Hatipliler Derneği, Van Düşünce Platformu, Med Zehra, Köklü Değişim Dergisi, Verenel Derneği, Fatih Kur’an Kursu (Süleyman Hilmi Tunahan Hoca talebeleri), DESİDER,Van Dost Kapısı Derneği (Adıyaman Menzil Çevresi)  katıldı.

İlk konuşmayı yapan Abdulbasit Bildirici, toplantının taktiksel değil, stratejik bir toplantı olduğunu, seçimden sonra daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Farklılıkların değil, müşterek noktaların ön planda tutulması gerektiğini söyleyen Bildirici, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan BDP İl Başkanı Musa İtah, kendisini ve belediye başkan adaylarını tanıttıktan sonra BDP'nin genel stratejisini anlattı. İtah'ın ardından konuşan STK temsilcileri toplantıya katılmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, geç kalınmış bir toplantı olduğunu söyledi.

Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, kahvaltıya katılan tüm STK temsilcilerine teşekkür etti. AKP'li adayların provokasyon amaçlı gerginlik yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Kaya, BDP'lilerin seçim çalışmalarına izin vermediği yönündeki bu tür iddiaların kamuoyuna doğru bir şekilde yansıtılmadığını, seçim zamanı meydana gelen olağan sataşmalara diğer parti mensuplarınca ateşli silah kullanılmak suretiyle karşılık verildiğini belirtti.

Van Milletvekili Nazmi Gür ise, diğer adayın yakınlarının silahlı dolaştıklarını bildiklerini ve seçim zamanı silahlı dolaşmaya bir anlam veremediklerini dile getirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ise daha önce partilerinin milletvekilleri bulunmadığı için belediye başkanlarının zorunlu olarak siyaset yaptıklarını ancak gelinen nokta itibariyle artık bütün BDP belediye başkanlarının sadece hizmete yöneldiklerini söyledi. Çoban, bu tür buluşmaları önemsediklerini ve seçimden sonra da sürdürmeyi istediklerini belirtti. Toplantının ardından toplu fotoğraf çekildi.

Bakmadan Geçme