BDP Tuşba’da Hecer Kaya dedi

BDP Tuşba İlçesi 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede başkan ve yönetim kurulu belirlendi.

Vansesi Haber Merkezi

Kongreye BDP Van Milletvekilleri Kemal Aktaş, Nazmi Gür,  BDP Van İl Başkanı Musa İtah,  BDP Tuşba Belediye Başkan adayı Öner Yiğit ile eş başkan adayı Hatice Günel, İpekyolu Belediye Başkan adayı Aygül Bidav eş başkan adayı Veysel Keser,  Edremit Belediye Başkan adayı Rojbin Çetin, eş başkan adayı Abdülkerim Sayan,   STK temsilcileri, Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre divan oluşumundan sonra İlçe Başkanı Timur Soyyiğit’in konuşması ile başladı.  Açılış konuşmasından sonra BDP Tuşba Belediye Başkan adayı Öner Yiğit ve BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah kısa bir konuşma yaptılar.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi : “ Sayın Öcalan 21 Mart manifestosuyla akan kanı durdurdu. Eğer bugün çatışma olmuyorsa,  gerilla, asker, polis ölmüyorsa bu Sayın Öcalan’ın başlattığı süreç sayesinde olmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde BDP Tuşba İlçe Başkanlığına Hecer Kaya seçildi. Yönetim kurulu; Timur Soyyiğit, Salih Özdemir, Meliha Işıklı, Nurhayat Yüzgüleç, Bedir Gencer, Nevzat Orman, Sefer Kaya ve Tayyar Duran’dan oluştu.

Bakmadan Geçme