BDP, bu politikayı yürüttükçe Türkiye kazanır

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban Bitlis'in Hizan ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Açılışa Hizan Belediye Eş Başkan adayları İhsan Uğur, Ruken Yıldırım, Bitlis BDP İl Başkanı Mehmet Candemir ve partililer katıldı. BDP bayrak ve flamalarıyla süslenen ilçeye giren Kaya ve Çoban halkın yoğun ilgisi ile karşılandı. Seçim bürosu önünde halka seslenen Eş Başkan adayı Hatice Çoban, karşılamadan dolayı Hizan halkına teşekkür ederek, hukuk, adalet, kardeşliğin yanında yer aldıkları için teşekkür etti. Çoban,"Sizin onurlu ve gururlu bir mücadeleniz var. Çünkü siz şeffaflığın, dürüstlüğün, demokrasinin, hukukun bulunduğu noktada bulunuyorsunuz” dedi.

BİRBİRİNİZLE PAYLAŞAMADIĞINIZ İKTİDARDIR, RANTTIR

Başbakan'ın oğlu ile yaptığı görüşmelere de değinen Çoban, "Bugüne kadar paralel devlet olarak geçinenlere soruyoruz. Hırsızlığı dinlediniz, peki Roboski katliamının emrini kimlerin verdiğini de dinlediniz mi? Kürtleri kim katletti, onları da dinleyip deşifre edecek misiniz? Yoksa sadece hırsızlık üzerinden mi hesaplaşacaksınız? Fırat'ın bu tarafına gelin. Fırat'ın bu tarafında yaşananları da deşifre ederseniz sizin arayışınız demokratikleşme arayışıdır. Bunları açıklamazsanız o zaman sizin sadece bir birinizle paylaşamadığınız iktidardır, ranttır ve hırsızlıktır" diye belirtti. Kürtlerin, Türkiye'nin demokratikleşmesinin temel kurumlarını oluşturduğunu söyleyen Çoban, BDP'nin temel politikasının dürüstlük ve şeffaflık olduğunu söyledi. Çoban, BDP, bu politikayı yürüttükçe Türkiye'nin ve Kürtlerin kazanacağını kaydetti.

BDP BÜYÜK BİR FARKLA ÖNDE

Yıllardır Kürtlerin birçok belediyesinin, beldesinin sistem partilerinin elinde olduğunu belirten Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya,90 yıldır uygulamaya geçirdikleri yalanları ortadan kaldırmak için belediyelerin çok önemli bir yol olduğunu söyledi. Model ve alternatif bir belediyecilik için çalıştıklarını ifade eden Kaya, Kürtlerin kendi partileri ile kendi coğrafyalarında yeni bir sistem yaratmak istediğini söyledi. Kürtlerin birlik ve beraberlik için mutlaka bir araya gelmeleri gerektiğini aktaran Kaya, "Yıllardır biz onları seçerek meclise gönderdik, belediye başkanı yaptık. Biz tüm temsiliyetleri onlara verdik. Onlara canımızı, malımızı verdik ama onlardan katliam dışında bir şey görmedik. Sadece kaçakçılık yaptıkları için Roboski'de 34 insanımızı öldürdüler. Biz onların sınırlarını kabul etmiyoruz. Bu sınırları bırakırken bize sordunuz mu? Sizin yanınızda bu kaçakçılık olabilir ama biz onu iki kardeş arasındaki alış-veriş olarak görüyoruz" dedi. Van'ın Büyükşehir ve tüm ilçelerinde BDP'nin büyük bir farkla önde olduğunu söyleyen Kaya, halkın artık bunların gerçek yüzlerini gördüğünü ve kendi partilerine geldiğini aktardı. Ayrıca Kaya, Seçimleri sadece belediyeyi kazanmak olarak görmediklerini belirtti.

BDP Hizan Eş Başkan adayları İhsan Uğur ve Ruken Yıldırım’ın konuşmalarının ardından Hizan'ın Yolalan Beldesi büro açılışı gerçekleştirildi. 

Bakmadan Geçme