BDP ADAY ADAYLARINI UYARDI

Barış ve Demokrasi Partisi aday adaylarıyla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda aday adaylarının parti programı ve ilkelerine uymaları istendi. BDP yerel seçimlerde büyükşehir ve 13 ilçe belediye başkanlığını kazanarak Ak Parti’yi Van’da tabela patisine dönüştürmeyi hedefliyor.

İlhan Siyahtaş

Barış ve Demokrasi Partisi 2014 Mart aydında yapılacak yerel seçimler öncesi 13 ilçeye başvuruda bulunan 115 aday adayları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.  Aday adaylarının uymaları gereken parti programı ve ilkelerinin görüşüldüğü toplantıda Merkezi Seçim Komisyonu Üyesi, BDP İl Eşbaşkan Yardımcıları Figen Yaşar, Azim Yacan, İlçe Başkanları,  yönetim kurulu, il seçim komisyon üyeleri hazır bulundu.

Aday adaylarımızla bir araya geldik

Aday adaylarının aday belirlenme sürecinde uygulayacakları propaganda ve yönteme ilişkin stratejinin değerlendirildiği toplantı ile ilgili bilgi veren BDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, “   115 belediye başkan aday adayımızla bir araya geldik. Aday belirleninceye kadar aday adaylarımızın demokratik yarışta uymaları gereken parti programı, ilkeleri kendilerine hatırlatıldı.  Adaylık yarışında aday adaylarımıza biri birlerini yıpratmadan, bir birlerini rakip görmeden kendi projelerini,  yapacakları hizmetleri anlatarak propagandalarını yapabilecekleri söylendi. Adaylarımıza aşiretçilik, dayatma yapamadan iradelerini kamuoyuna yansıtabilecekleri belirtildi” dedi.

Bekir Kaya ve İhsan Güler kesinleşti

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya ve Başkale ilçesinde İhsan Güler dışında kesinlik kazanan bir aday olmadığını, kamuoyunda gezinen söylentilerin gerçek olmadığını ifade eden Azim Yacan, “    Toplantımızda adaylarımıza dedikodulara itibar etmemelerini, aday adaylarının kendi bölgelerinde seçim çalışmalarını yürütmeleri vurgulandı.   Bizim için parti programı ve ilkeleri esastır. Aday adaylarımız bu program ve ilkeler ışığında, popülist açıklamalara, ayak kaydırma gibi hareketlere girmeden çalışma yapabilecekleri söylendi” dedi.

BDP’nin hedefi Ak parti’yi Van’da tabela partisi yapmak

Hedeflerinin seçimlerde Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesi ve meclis üyeliklerinin tamamını kazanarak Van’da Ak Parti’yi tabela partisine dönüştürmek olduğunu açıklayan BDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, “ Değerlendirme toplantımızda BDP olarak seçimlerdeki hedefimizi aday adaylarımızla bir kez daha paylaştık. Aday adaylarımızı dinledik.  Aday belirlenmesinde toplumumuzun yerli aday tercihini ön plana alarak bu seçimde tercihen başkan adaylarımızın tamamı Vanlı olacaktır” diye konuştu.

BDP belediye başkan adaylarının hafta sonunda açıklanabileceği belirtildi. 

Bakmadan Geçme