BATMAN DOĞA KOLEJİ VAN' UNUTMADI

Deprem Döneminde Van’a gelen Van ve Erciş’e yaptıkları yardımlarla Van’ı yalnız bırakmayıp bu günde Vanlı depremzede bir aileye nakdi yardımda bulunan Batman Doğa Koleji Müdürü, öğretmen ve öğrencileri depremin yıldönümü nedeni ile Vanlılarla buluştular.

Rıdvan Can

Batman Doğa Koleji Müdürü Metin Gürbüz “bilindiği gibi Van depremi 23 Ekim 211 tarihinde 13.41’de meydana gelmişti. Biz bugün Batman Doğa Koleji öğrenci meclisi ve idareci arkadaşlarımızla beraber depremin ikinci yıldönümünü anmak üzere Van Doğa Kolejini ziyarete geldik. Burada öğrencilerimizle bir dizi programımız olacak ve depremi anacağız. Saat 13.41’de bir dakikalık saygı duruşunun ardından ekonomik durumu müsait olmayan sembolik bir aileye öğrenci meclisinin topladığı nakdi yardımı takdim edeceğiz. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürümüz Mucip Kına’yı ziyaret edip ve programımızı bitireceğiz. Bize burada ev sahipliği yapan Van Doğa Koleji yöneticilerine, kurucularına, değerli öğretmen ve öğrenci meclisine teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile siz değerli Vansesi gazetesine de böyle bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için şükranlarımızı sunarım” dedi.

Van Doğa Koleji Lise Müdürü Bülent Beylik “ böyle bir afette bize en yakın İl olan Batmandaki okulumuzun duygusal anlamda sorunlu sıkıntılı bir günde yanımızda olmaları ve ihtiyaç sahibi bir aileye tekrardan daha önce yaptıkları yardımlardan ziyade bir kez daha böyle bir yardımı düşünmeleri bizi mutlu etmiştir. Böyle bir günde bizim yanımızda olmaları duygusal anlamda bizlere büyük bir güç vermiştir. Bu tür etkinlikleri bütün Doğa Koleji Okullarında görebilirsiniz ama Batman ilinde bulunan okulumuz bize daha yakın olduğundan dolayı bizleri yalnız bırakmadılar. Bizler Van Doğa Koleji olarak başta Metin Gürbüz hocama ve gelen misafirlerimize böyle bir günde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Böylesi bir sıkıntının, acının bir daha yaşanmaması bizleri mutlu edecektir. Biz Doğa Kolejleri olarak neler yapabiliriz eğitim, öğretim ve öğrencilerimizle nasıl gidere biliriz bunun için 2 yılda elimizden geleni yaptık. Tabii ki birliktelikten güç doğuyor ve böyle büyük bir ailenin içinde olmaktan büyük gurur duyuyoruz “dedi. 

Bakmadan Geçme