Başkan'dan Köy Okullarına Ziyaret

Sinan ÇINARCI/ Vansesi Çaldıran
Daha  önce Çaldıran Altıyol ve İncealan köy okullarını ziyaret ederek okul yönetimi ve öğretmenlerden bilgi alan Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ve berberindekiler okul ziyaretlerine Karadulda Köyü Hasan Turan İlk ve Orta Okulu ile devam etti.   Köy Muhtarı, vatandaşlar ve Okul Müdürü Taylan İnan tarafından karşılanan Belediye Başkanı ve beraberindekiler okul bahçesinde çay içerek vatandaşlarla bir  süre sohbet etti. Okulu gezen Başkan Ferman Yıldırım, Müdür Taylan İnan'dan okulun eksikleri, sorunları hakkında bilgi aldı.
Son yıllarda yapılan eğitim yatırımlarının ilçeye adeta çağ atlattığını vurgulayan Başkan Yıldırım, ilçede eğitim konusunda hala sıkıntıların bulunduğunu, bu sıkıntıların aşılması  için belediye oplarak eğitime destek olduklarını ve  çaba  gösterdiklerini dile getirdi.
Başkan Yıldırım,'' 2004 yılında Belediye Başkanı seçildiğimde ilçe merkezinde bir ilkokul, bir  orta öğretim kurumu vardı. Şu an ilçemizde onlarca İlk ve Orta dereceli okul eğitim vermekte. Bütün okulların yönetimi ile sürekli  iletişim halindeyiz. Gerek okulun sıkıntıları gidermek ve gerekse ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi belirleyerek yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim yardımlarımız sadece ilçe merkezinde ki okullarla sınırlı değil. Köy okullarıyla da sürekli irtibat halindeyiz. Köylerimizi sürekli ziyaret edip okul yönetimi ,öğretmenler ve öğrencilerin sıkıntılarını dinliyoruz. Bu gün Karadulda Köyümüzde Hasan Turan ilk ve orta okulunu ziyaret ettik. Okul  müdürümüzden okulun ihtiyaçları ve sorunları konusunda bilgi aldık. En kısa zamanda eksiklikler  giderilerek sorunlar çözülecektir''şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Taylan İnan ise bu tür ziyaretleri memnuniyetle karşıladıklarını, Belediye Başkanı'nın eğitime büyük destek verdiğini, yardımlarından dolayı köyü, öğretmen ve öğrencileri adına teşekkür ettiğini söyledi.
Başkan Yıldırım  ve beraberindekiler Çaldıran Belediyesi  tarafından köye yapılacak Taziye Evi'nin temelini atarak köyden ayrıldı.

 

Bakmadan Geçme