BAŞKAN TURAN: VANLILAR DERNEĞİ OLARAK HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden Karşıyaka Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olağan genel kurula giderek ismini Vanlılar Derneği olarak değiştirdi. Dernek Başkanı Ercan Turan, 'Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak İzmir'de ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz Van'ımızı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz' dedi.

İzmir'de Vanlılar arasında birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Karşıyaka Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz hafta yapıldı. Divan kurulu başkanlığını Sinan Turan’ın gerçekleştirdiği olağan genel kurulda tüzük değişikliğine gidilerek Karşıyaka Van Kültür Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği’nin ismi Vanlılar Derneği olarak değiştirildi.

Yapılan olağan genel kurulda Ercan Turan başkanlığında yeni yönetim başkan yardımcısı Nalan Ergin, sayman Emine Teker, sekreter Selami Coşkun, asil üye Zeynep Kanter,  yönetim kurulu üyeleri Feride Kara, Cemile Demirbay, Pınar Yıldırım, Muharrem Teker, Kamuran Özçiftci, Denetim Kurulu Başkanı Necla Özçiçek, başkan yardımcısı Demet Demirbay, asil üye Zarife Yeşil, denetim kurulu üyeleri Nafiye Gülhan, Ayhan Aldı, Nilüfer Zeyan’dan oluştu.

“Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz”

Hiçbir karşılık beklemeden Van'a hizmet ettiklerini söyleyen Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, “Karşıyaka Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak tüzükte değişikliğe giderek derneğimizin ismini Vanlılar Derneği olarak değiştirdik. Bundan sonra çalışmalarımızda Vanlılar Derneği olarak yolumuza devam edeceğiz. İzmir’de yaşayan Vanlılar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, insanlarımızın huzuru, mutluluğu, çalışma arzularını, maddi ve manevi sorunlarına pratik çözümler üretebilmek, Van’ın kadim kültürünü tanıtırken İzmir’in sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak üzere kurulmuştur. Dernekler gönüllülüğe dayanan, insanların ortak amaçları takip etmek üzere bilerek ve isteyerek bir araya geldiği maddi ve manevi fedakârlığa dayanan oluşumlardır. Derneğimiz bugün bu duygularla olağan genel kurulunu yapmanın heyecanını yaşamaktadır. Genel kurulumuzda derneğimizin değerli üyeleriyle göreve seçilen yönetim kurulumuz tüzüğümüzde yer alan faaliyetleri plan ve program içinde gerçekleştirmenin gayreti içinde olacaktır. Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak İzmir’de ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz memleketimiz Van’ı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapıp sesini duyurmaya çalışıyoruz. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme