Başkan Özgökçe’den Vergi Haftası Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, verginin önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek, 'En makbul kazanç vergilendiren kazançtır’’ dedi.

Vergi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Özgökçe, vatandaşların ödediği vergilerin yine kendilerine hizmet ve yatırım olarak geri döndüğünü söyledi. Haftanın amacının, vatandaşların gönüllü olarak vergi verme alışkanlıklarını artırmak, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ve ülkenin yöneticileri olacak yeni nesillerde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması olduğunu kaydeden Başkan Özgökçe, elde edilen vergi gelirlerinin de tüm kamu hizmetlerinde etkin ve hızlı bir şekilde kullanması gerektiğinin büyük önem taşıdığının altını çizdi. Başkan Özgökçe, "Türkiye’nin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması, ödenen vergilerle sağlanacaktır. Tüm kamu hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı ve daha etkin bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için devletimizin başlıca gelir kaynağı vergidir. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Herkesin, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde, devletimize güç kazandırır. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"TOPLANAN VERGİLER BEYTÜLMAL'DIR"
Daha iyi bir yaşam, daha iyi bir Türkiye için vatandaşlık görevleri arasında bulunan vergi verme bilincinin gelecek nesillere de aktarılması konusunda yerel yöneticiler olarak kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye katılmaları ve farkındalık oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, "Yöneticiler olarak vatandaşlardan alınan vergileri, kamu hizmetlerinde hızlı ve etkin bir şekilde kullanmalıyız. Çünkü bu alınan vergilerden tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Yerel yöneticiler olarak alınan vergileri Beytülmal olarak kabul edip, devlet gelirlerini muhafaza etmemiz, gerekli yerlere sarf ettikten sonra devletin gelirleri ile giderleri arasındaki denge sağlanmalıdır. Vergiler toplanırken de mükellef haklarını gözeten, mükellef odaklı çözümler üreten ve toplumsal refahın arttırılmasına destek olmak üzere verimlilik ilkesi çerçevesinde, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye ve güvenli bir gelecek için tüm Tuşbalı ve Vanlı halkımızla vergide de el ele olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm mükelleflerimizin ve Vergi Dairesi çalışanlarının 'Vergi Haftası'nı tebrik ediyor; mutlu, sağlıklı ve bol kazançlı günler diliyorum" şeklinde konuştu.

"VERGİ TERKİNİ İLİN EKONOMİSİNE CİDDİ DESTEK SAĞLAYACAKTIR"
İki büyük deprem yaşayan Van’da herkesimin beklentisi olan vergi terkininin ekonomiyi canlandıracağını belirten Başkan Özgökçe, “Yetkililerce yaklaşık 650 milyon TL'ye tekabül eden vergi terkini talebi, Van ekonomisine çok ciddi derecede bir rahatlama sağlayacaktır’’ dedi.

Bakmadan Geçme