BAŞKAN ÖZGÖKÇE’DEN SURUÇ SALDIRISINA KINAMA

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne, 104 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıyı kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özgökçe, Suruç’ta gerçekleştirilen hain saldırının sadece gençlere karşı değil, aynı zamanda Türkiye barışına ve kardeşliğine yönelik gerçekleştirilen menfur bir olay olduğunu kaydetti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ve onların destekçilerini lanetlediklerini dile getiren Başkan Özgökçe, hain saldırıyı gerçekleştiren ve planlayanların hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını söyleyerek, “Bu saldırı topyekun tüm halkı hedef alan bir saldırıdır. Saldırganlar hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı yekvücut ve tek ses olarak karşı duracağız’’ ifadelerini kullandı.
“Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir, ayetindeki maksadın bütün insanlığın selameti için de olsa bir insanın hukukuna tecavüz edilmez ve o kişi öldürülemez” diyen Başkan Özgökçe, “Allah yanında bir insanın hukuku ne ise bütün insanlığın hukuku da aynıdır. İnsanlık kurtulsun diye masum bir insanı feda edemezsiniz. Yoksa bir insan öldüren kişi bütün insanları öldürmüş gibi günah kazanacaktır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara ise acil şifalar diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme