BAŞKALE'DE ÖZLENEN BİRLİK OLUŞTURULDU

Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan ve Başkaleli esnaf Serhat Keser'in girişimleri sonucu kurulan birliğin ilk kongresi yapıldı. Kongreye, Başkale Ziraat Odası Başkanı Arafat Aslan, Bakanlık temsilcileri İsmail Arslantosun, Abdülkerim Karataş ve delegeler katıldılar. Divan heyetinin oluşmasından sonra, kurulan derneğin yapacağı çalışmalar ve tüzüğü delegelere anlatıldı. Yapılan konuşmalardan sonra, 4 yıllığına görev alacak yeni yönetim kurulunun belirlenmesi için delegeler arasında seçim yapıldı. Yapılan seçimlerden sonra Birlik Başkanlığa Serhat Keser, Başkan Yardımcılığına Arafat Aslan Yönetim Kurulu üyeliklerine ise, Sadrettin Demir, Resul Dere ve Cezmi Arslan seçildiler.
Yapılan seçimlerden sonra bir konuşma yapan Süt Üreticileri Derneği Başkanı Serhat Keser, öncelikle böyle bir hizmeti Başkale halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu belirtti. Keser "Birliğin kurulmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. İşsizliğin boy gezdiği bölgemizde istihdam olarak böyle kuruluşlar daha çok fazla önemsenmelidir. Birliği kurma amacı hayvancılık bölgesi olan bölgemizde tam anlamıyla havyan ve hayvansal ürünlerinin üretiminde gerek eğitim gerek sağlık desteği sağlamaktır. Devletimiz tarafından, ülkemizin 2014 yıllında dünyada süt üretiminde ilk sıralara yükselmesi için çiğ süt üretiminde büyük çalışmalar yürütülmektedir. Bu süt üretimi çiftçilerimiz için hem bir gelir kaynağı, hem de bölgemizin kültürel yerel zenginliğini ileriki nesillere taşıması açısından önemlidir.
Günlük yaşantımızda süt, çok önemli bir gıda olarak yerini korumaktadır. Değerli çiftçilerimizin hayvan bilgilerini güncelleştirip hayvanlarını kayıt altına almaları gerekmektedir. Devlet tarafında yapılan çiğ süt desteği 40 kuruş olarak belirlenmiştir, ancak bu rakam 60 kuruşa yükseltilmiştir. Bütün süt üreticileri çiftçilerimiz bu haktan yararlanabilirler. Birliğimiz tüm halka açık olup çiftçi kayıtları yapılmaktadır. Çok zor engeller aşarak Başkale halkımıza bu hizmeti getirmeyi başardık. Tekrar emeği geçen tüm çiftçi arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başkale halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Artık bütün kurumlarda sözü geçen herkesin, Başkale'yi kalkındırmak için ellerinden geleni yapması gerekmektedir" dedi.

vanhaber, van haber, van, haber
başkale, özlem, birlik, arafat aslan

Bakmadan Geçme