BAŞKALE'DE HASTA KURTARMA OPERASYONU

Van’ın Başkale ilçesinde, yolu kar yüzünden kapalı olan köy ve mezralardaki 4 hasta, İlçe Özel İdaresi ekipleri öncülüğünde sağlık ekipleri tarafından 8 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarıldı.
İlçeye 80 kilometre uzakta bulunan Gelenler köyü Davutabat mezrasında hasta olan 3 kişinin sağlık durumlarının gittikçe kötüye gitmesi üzerine, köylüler durumu hemen Başkale Kaymakamlığı'na bildirdiler. Verilen talimatla sağlık ekipleri hastaları kurtarmak için yola çıktılar. Yola çıkan ekipler yağan yoğun kar yağışından dolayı yolda mahsur kaldılar. Bunun üzerine İlçe Özel İdaresi kar temizleme ekipleri acil olarak Gelenler köyü istikametine yönlendirildi. Olay yerine giden kar temizleme araçları, ilk önce yağan yoğun kar yağışından dolayı mahsur kalan ambulansı bağladıkları halatla saplandığı yerden çıkardılar. Kar temizleme ekiplerinin yaptığı 8 saatlik çalışmalardan sonra, sağlık ekipleri köye ulaştılar. Köye ulaşan ekipler, ambulansta yaptıkları ilk müdahaleden sonra sağlık durumları ağır olan Zühre Çalış (27) oğlu Enes Çalış (3) ve Nezaket Eryılmaz'ı (2) acil olarak Başkale Devlet Hastanesi'ne ulaştırmak üzere yola çıkarıldılar. Güvendik köyüne gelen sağlık ekipleri, burada da cam parçası yediği için rahatsızlanan 5 yaşındaki Ceyda Cenk isimli kız çocuğunu da ambulansa aldılar. Sağlık ekipleri, 8 saat süren kurtarma operasyonundan sonra hastaları Başkale Devlet Hastanesine ulaştırdılar. Hastanede müşahede altına alınan hastaların, yapılacak tedavilerden sonra köylerine geri gönderileceği belirtildi.
Başkale İlçe Özel İdaresi Şefliği yetkilileri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini belirttiler. Yetkililer, açılan yüksek kesimlerdeki köy yollarının çoğu zaman tipiden dolayı yeniden ulaşıma kapandığını anlatarak 14 köy ve mezra yolunun ulaşıma açılması için ekiplerin çift vardiya halinde çalışmalarına devam ettiğini söylediler.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme